Marco Mattiacci postao novi direktor komercijalnih poslova u Aston Martinu

Bivši Ferrarijev šef Marco Mattiacci priključio se Aston Martinu kao novi direktor brenda i komercijalnih poslova.

Mattiacci je proveo osam mjeseci kao izvršni direktor i šef momčadi Ferrarija u Formuli 1 tijekom 2014. godine, a prije toga je bio predsjednik i izvršni direktor Ferrarija za Sjevernu Ameriku. Talijan je nakon toga radio u sektoru električne mobilnosti u tvrtkama Faraday Future i Envision, a sada se pridružio Aston Martin Lagondi kao novi komercijalni direktor.

„Novo poglavlje Aston Martina trenutno je najuzbudljiviji projekt u automobilskoj industriji te sam oduševljen što sam se u ulozi direktora brenda i komercijalnih poslova pridružio nevjerojatnoj upravi koju čine Lawrence Stroll i Tobias Moers“, izjavio je Mattiacci.

„Aston Martin već 109 godina uživa svjetsku naklonost, strast i odanost, a sada s novom generacijom proizvoda, visokoluksuznim korisničkim iskustvom i povratkom u Formulu 1 privlači novi sloj korisnika. Veselim se što ću kao dio vještog i strastvenog tima nadzirati razvoj ovog kultnog brenda koji predstavlja jedinstven spoj luksuza i visokih performansi“, dodao je Talijan.

Prema objavi Aston Martina, Mattiacci će nadgledati i Aston Martinovo luksuzno korisničko iskustvo, vodeće u industriji, te integraciju brenda i proizvoda s Formulom 1 kao ključnom globalnom marketinškom platformom. Aston Martin se kao proizvođač bolida u Formulu 1 vratio prošle godine, uz pomoć Strollovih ulaganja i njegove kupnje momčadi Racing Point 2018. godine.

„Temelj razvoja u novoj eri za Aston Martin predstavlja oslobađanje potencijala našeg brenda, uzevši u obzir vjernost naših korisnika i ogromnu globalnu privlačnost. Drago mi je što Marcu mogu poželjeti dobrodošlicu u Aston Martin te se veselim što ću raditi s njim i našom upravom svjetske klase kako bismo ubrzali razvoj nove palete proizvoda, kao i našeg neusporedivog luksuznog korisničkog iskustva“, izjavio je Tobias Moers, izvršni direktor Aston Martin Lagonde.

Aston Martin predstavit će u četvrtak svoj bolid za novu sezonu, a model naziva AMR22 vozit će Sebastian Vettel i Lance Stroll.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x