Bottas: Zhou će brzo napredovati

Alfa Romeo jedina je F1 momčad koja u 2022. ulazi s potpuno novom vozačkom postavom, a za početak sve izgleda dobro između finskog i kineskog vozača, koji imaju puno pozitivnih komentara jedan o drugome.

Vodstvo momčadi Alfa Romeo odlučilo je u novu eru F1 bolida ući i s posve novom vozačkom postavom pa su Kimija Raikkonena i Antonija Giovinazzija zamijenili Valtteri Bottas i Guanyu Zhou.

Ponovno je to vozačka postava koja spaja iskustvo i mladost. Bottas iza sebe ima četiri natjecateljske sezone u Williamsu i pet u Mercedesu, s kojim je uspio prikupiti i deset Grand Prix pobjeda. S druge strane garaže, Zhou je jedini debitant u Formuli 1 2022. i prvi stalni vozač tog natjecanja koji dolazi iz Kine.

Evo što Bottas kaže nakon prvih tjedana suradnje s 22-godišnjim Kinezom: “Prva godina u F1 nikad nije lagana, niti za jednog vozača. Uvijek imate puno toga za naučiti, međutim u današnje vrijeme svi su timovi toliko profesionalni i imaju puno ljudi koji daju podršku vozačima. Uz dobre trenere i pomoć, siguran sam da će on brzo napredovati.”

“Čini se da je stvarno željan učiti i biti uspješan, a radit ćemo kao tim. Sa svakim timskim kolegom kojeg sam do sada imao, mogao sam dobro surađivati. Ne vidim nikakav razlog zašto ne bih mogao raditi s njim.”

Zhou u Formulu 1 dolazi nakon trogodišnjeg takmičenja u Formuli 2, gdje je sezone redom završavao na sedmom, šestom pa trećem mjestu ukupnog poretka. Skupio je pet pobjeda ukupno, četiri u 2021. godini.

Kaže da boljeg timskog kolegu od Valtterija nije mogao dobiti: “Za novaka, nije bilo bolje opcije nego imati Bottasa kao timskog kolegu u prvoj sezoni. Želim li ga pobijediti, znam da moram marljivo raditi i prilagoditi se vrlo brzo na cijelu F1 i novi bolid.”

“No, mislim da je puno važnije da mi on može pomoći u prolasku kroz proces učenja. On je vrlo otvoren vozač, dijeli informacije i razgovara s timom i sa mnom, što je od velike pomoći. Nakon svega, imao je tako puno postolja i pobjeda u F1. Među svim vozačima, samo ih je nekoliko koji mogu nadmašiti Hamiltona u kvalifikacijama, a on je jedan od njih. Mislim da će biti odlična referentna točka i vrlo snažan timski kolega. Nadam se da ću napredovati zajedno s njim tijekom godine.”

Iza Alfe su dvije prilično loše sezone, posebno 2021. u kojoj je momčad završila na pretposljednjem mjestu u poretku konstruktorima. Vidjet ćemo što im nosi nova era, koja počinje 2022.

Pretplati se
Obavijesti o
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Imam osjećaj da će Alfa i Zhou ove godine biti jedno od najvećih pozitivnih iznenađenja. Ne mislim da će sad biti među prvih 10 pošto mu je prva sezona, ali očekiujem da će biti negdje u rangu ovogodišnjeg Strolla.

Desmosedici

Alfa je i ove sezone imala dosta solidan bolid i trebali su osvojiti više bodova..ne znam jeli izostzao veći uspjeh zbog vozača ili zbog organizacije momčadi..Bottas ima iskustva i uz solidan bolid bi mogao redovitije skupljati bodove.

Nosko

Bit će zanivljivo pratit ovaj dvoboj.

Race Engineer

Valtteri samo nemoj nikad pristat biti ono šta je Perez Verstapenu.

Nosko

Šta to?

sladjan87

Kako se meni cini bit ces ti Bottas i njemu .

Ljubitelj F1

“Valtteri, Zhou is faster than you.”

Desmosedici

Što će jadan čovjek..u Mercedesu su ga izludili i zaglupili sa stalnom neizvjesnošću pa je potpuno izgubio samopouzdanje..ono ugovor godinu po godinu..”ako budeš dobar, vozit ćeš kod nas i dogodine”..kao radnice u prodajnim centrima..ugovor na tri mjeseca , pa tako godinama..tamo imaju po nekoliko “sestrinskih firmi” pa ih prebacivaju iz jedne u drugu da ove i ne znaju gdje trenutno fiktivno rade

Related Posts
8
0
Would love your thoughts, please comment.x