Formula 1 i Abu Dhabi Motorsports Management dogovorili suradnju do 2030.

Veliko finale aktualne sezone Svjetskog prvenstva odigrat će se narednog vikenda u Abu Dhabiju, a uoči utrke potvrđeno je kako će staza Yas Marina biti u kalendaru Formule 1 minimalno do 2030. godine.

Službeno je potvrđeno kako su Formula 1 i Abu Dhabi Motorsport Management potpisali novi ugovor o održavanju Velike nagrade Abu Dhabija u sklopu kalendara Svjetskog prvenstva tijekom sljedećih devet godina.

Staza Yas Marina prvi se put pojavila u kalendaru 2009. godine, a na toj su lokaciji do sada već održane neke pamtiljive utrke Formule 1. Zasigurno će ih biti još, jer utrka ostaje u kalendaru minimalno do 2030. godine.

O tom novom ugovoru CEO Formule 1, Stefano Domenicali, kaže: “Oduševljeni smo što možemo potvrditi da ćemo se prema ovom novom dogovoru u Abu Dhabiju utrkivati do 2030. Veselimo se finalu sezone ovoga vikenda, kad će biti ispisana još jedna stranica povijesti Formule 1.

“Promotor ADMM uvijek kreira nevjerojatan show na posljednjoj utrci svake sezone, a u kombinaciji s promjenama koje su napravljene da bi se poboljšalo utrkivanje na stazi Yas Marina, uzbuđeni smo zbog godina utrkivanja u Abu Dhabiju koje su pred nama.”

Izmjene na stazi koje spominje Domenicali doživjet će svoju premijeru baš ovog vikenda, kad će se održati 13. VN Abu Dhabija. Utrke su u prošlosti znale biti dosta monotone na ovoj stazi, a ostaje vidjeti hoće li izmjene na tri dijela staze donijeti pozitivne pomake.

“Velika nagrada Abu Dhabija i staza Yas Marina nastavljaju predstavljati Abu Dhabi i Ujedinjene Arapske Emirate stotinama milijuna gledatelja. Potpisivanje novog višegodišnjeg ugovora s grupacijom Formule 1 ne predstavlja samo snagu našeg odnosa, već iznova potvrđuje našu predanost pri stvaranju trkaćeg vikenda svjetske klase, u kojemu mogu uživati svi naši posjetitelji”, izjavio je Saif Al Noaimi, čelni čovjek ADMM-a.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

Staza je uzasna sterilna uz bahrein najgora u kalendaru

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x