Verstappen: Važno je savršeno odraditi triple header

Nakon pobjede u SAD-u, Nizozemski vozač spreman je za sljedeće izazove. U napetoj sezoni Svjetskog prvenstva, svaki od preostalih trkaćih vikenda može biti ključan.

Pred vozačima i timovima Formule 1 novi je triple header, odnosno vrlo aktivni period s tri utrke u tri uzastopna vikenda. Istu situaciju prošli su već dvaput ranije ove sezone. Prvo na prijelazu iz lipnja u srpanj s utrkama u Austriji i Francuskoj, a onda drugi put nakon ljetne stanke s programom Belgija – Nizozemska – Italija.

Ovoga je puta zadatak još teži zbog dugačkih putovanja između utrka. Prva utrka vozi se u Meksiku, druga u Brazilu, a onda dolazi seoba na azijski kontinent. Samo sedam dana nakon Interlagosa, vozit će se prva F1 utrka na katarskom Losailu.

S 12 bodova prednosti u odnosu na Lewisa Hamiltona u ukupnom poretku vozača, Max Verstappen može s optimizmom čekati sljedeće utrke.

“Imam dobre uspomene na utrkivanje u Meksiku i moje dvije pobjede tamo. Veselim se toj utrci i uzbuđen sam što opet krećemo u akciju, iako znam da će nam triple header zadati puno posla.”

“Izuzetno je važno za mene i za momčad pokušati savršeno odraditi te iduće tri utrke sada kad smo u borbi za prvenstvo. Mnogo ćemo vremena provesti na putu, tu su i vremenske razlike, ali ja se veselim povratku na staze u Meksiku i Brazilu, također izazovu utrkivanja na novoj stazi u Kataru.”

Max Verstappen, Red Bull Racing

Da se sljedećoj utrci posebno raduje i Maxov momčadski kolega, ne treba posebno naglašavati. Kako je nedavno rekao Christian Horner, čini se da je Sergio Perez uhvatio pravu formu u pravo vrijeme. Tome u prilog govore njegovi plasmani na pobjedničko postolje u Turskoj i SAD-u, a niz će pokušati nastaviti na domaćem Grand Prixu.

“Jednostavno je odlično konačno imati momčad i bolid s kojim možemo sanjati pobjedu u mojoj zemlji. Imamo priliku napraviti veliki rezultat ovog vikenda, tako da ću se pripremiti najbolje što mogu, a onda ćemo vidjeti što ćemo moći postići.”

Sergio Perez, Red Bull Racing

Za nastup pred svojom publikom u Mexico Cityju, Perez ima i specijalno izrađenu kacigu u bojama meksičke zastave.

Trkaći vikend počinje u petak, slobodnim treninzima u 18:30 i 22 sata.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

meksiko je brzi od monze ta staza bi trebala odgovarati red bullu ako max dobije 2 od sljedece tri utrke ima velike sanse

Related Posts