Gasly: Oduševljen sam rezultatom kvalifikacija

Pierre Gasly nije mogao skinuti osmijeh s lica nakon što je ostvario četvrto najbrže vrijeme kvalifikacija za VN Katara, unatoč kasnijem puknuću gume koje je uzrokovalo slomljeno prednje krilo pri prelasku preko rubnika.

Francuz je tijekom kvalifikacija izgledao moćno te ostvario impresivno vrijeme u svom prvom mjerenom krugu u Q3. U drugom pokušaju vozio je još brže vrijeme, no završetak toga kruga spriječio je prelazak preko rubnika u zavoju 15 te posljedično probušena guma.

“Šteta, drugi je krug izgledao nevjerojatno. Završili smo četvrti, no u posljednjem krugu bio sam brži za još desetinku i pol. Iskreno, ne znam što se dogodilo.”

“Prešao sam preko rubnika te s bolidom prešao preko cijelog prednjeg krila, što je uzrokovalo puknuće prednje desne gume. To je bilo neočekivano, no najvažnije je da su cijele kvalifikacije bile odlične, a plasman iza vodeće dvije momčadi fantastičan je rezultat”, rekao je Gasly.

Devetoplasirani vozač u ukupnom poretku svjetskog prvenstva tako će u premijernu utrku za VN Katara startati s četvrte pozicije, a s obzirom na to da je u Q2 vozio na soft komponenti guma, imat će prednost u odnosu na vozače koji će startati ispred njega.

“Nakon petka smo proučili podatke te je bilo prilično jasno na kojim ću gumama startati, s obzirom na vrlo dugačak start. Startno-ciljna ravnina do prvog je zavoja dosta dugačka, stoga sam želio maksimizirati svoj učinak na startu.”

“Bio sam odlučan da moram startati na mekanim gumama. To nam daje fleksibilnost u odabiru guma u utrci. Imamo široki izbor i to je najvažnije”, zaključio je vozač AlphaTaurija.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
DMX

Marko jel se grizes sad

Related Posts