11. RSSD u Sv. Nedelji i Samoboru: Dominacija Austrijanaca

Najbolji od naših: Ivan Kodrić i Tomislav Pazman.

Austrijsko-slovačka posada Simon Wagner i Pia Šumer (Škoda Fabia Rally2 EVO) pobjednici su 11. Rally Showa Santa Domenica, voženog uz obalu Save između Samobora i Zaprešića. Oko 3000 pokislih gledatelja, željnih akcije u doba korone, vidjeli su Wagnerovu pobjedu od samo 3.9 sekunde nad zemljakom Beppom Harrachom, inače četiri puta pobjednikom ovog relija.

Najbolju našu posadu činili su Ivan Kodrić i Tomislav Pazman (Ford Fiesta Rally2) na sedmom mjestu koja je za pobjednikom zaostala 1:48.5 minute. Kodrić je cijeli dan vodio veliku borbu s posadom Muhvić-Simčić (Škoda Fabia R5) koji su završili na osmom mjestu, ipak više od pola minute iza Kodrića.

Ostali naši: 10. Vojvodić-Sutlović +2.41, 11. Niko Pulić-Kovačić +2.44, 12. Miroslav Zrnčević-Mrgud-Ćarapina +2.50, 13. Lončarić-Vojvodić-Pinky +2.58, 14. Kukec-Kukec +3.24, 16. Šaškin-Bitterman +4.38, 20. Mikulec-Mikulec +4.56…

Kiša koja je padala nekoliko dana mogla je uništiti utrku, ali je organizator, poslovično dobro pripremljen, posebno uredio stazu tako da nije bilo problema. Kao i obično, a Domenica je navikla na kišu, mnogo vode je donijelo dodatnu atraktivnost. Da nije bilo kiše, ovo natjecanje je baždareno na desetak tisuća, u slučaju lijepog vremena.

Kraj je sezone pa su vozači izmučeni, i fizički i financijski. A za ovako nešto treba oko deset tisuća eura za bolju priču. Tako dosta naših nije bilo, ali su ih oni koji su vozili, dostojno zamijenili. Polako bi već trebali vidjeti i prve plodove WRC-a u Hrvatskoj. Ima jako puno mladih vozača, ali objektivno vrijeme je koja godina da i na vozačkom planu vidimo napredak. Turistička korist WRC-a je, naravno, ogromna.

Posebno se gledalo na jednog od naših najboljih vozača svih vremena, Konavljanina Niku Pulića koji je prvi puta vozio Domenicu, ali i njegovu šarmantnu suvozačicu Aleksandru Kovačić. Niko je to rutinski obavio i oduševio gledateljstvo.

Autor: Goran Dijaković
Naslovna fotografija: Facebook stranica Simona Wagnera

Related Posts