Kodrić – Simioni sedmi u zadnjoj utrci Int’ GT

Posada Martin Kodrić – Ethan Simioni zauzela je sedmo mjesto u posljednjoj utrci sezone International’ GT-a, 24 sata nakon subotnjeg trijumfa. Bili su tek šesti u kvalifikacijama i to se pokazalo odlučujuće.

Kvalifikacije je u nedjelju ujutro vozio Simioni. Dugo je bio zadnji, ali je na kraju ipak kvalificirao Martina i sebe na šesto mjesto, znači u treći red. U subotu je prvi krenuo Martin pa je tako u nedjelju, za “2 Seas”, Kanađanin. Na startu je Ethan Simione pao na deveto mjesto. Poveo je Joe Osborne u McLarenu 720.

Svoju dionicu, Simione se vozio na osmom mjestu i brzo je u “prozoru” otišao u boks i dao volan Martinu.

Naš najbolji vozač je imao dugi put pred sobom s mnogo napada i obrana. “Kost u grlu” se pokazao Jan Seyffert u borbi za osmo mjesto. I konačno je Martin uspio, deset minuta do kraja. Za samo deset minuta, barem doći do podija, bilo je ipak malo previše pa se morao, na kraju zadovoljiti sa sedmim mjestom. Pred sam kraj utrke stigao je do Michaela Dinana na sedmom mjestu i prestigao ga u zadnjem krugu.

Pobijedila je britanska posada Nick Moss – Joe Osborne (Inception, McLaren 720), a Schandorf – Beretta su već dan ranije osvojili prvenstvo.

Autor: Goran Dijaković

Related Posts