Domenicali: Formula 1 može pružati znak nade

U kalendaru Formule 1 za sljedeću godinu bit će postavljene rekordne 23 Velike nagrade, a završetak sezone se predviđa za sredinu studenog.

Unatoč pandemiji Covid-19, ovogodišnje prvenstvo je najdulje do sada s 22 utrke od kojih je 15 već završenih.

“Predviđam da će kalendar sljedeće godine zasigurno biti odrađen s 23 utrke. Naravno da ćemo poštivati Covid propise koje su diljem svijeta izdale različite vlade. Ali to nam je cilj, da F1 može dati znak nade i odraditi uobičajene stvari koje pružaju užitak”, rekao je Domenicali.

Očekuje se da će se puni kalendar za 2022. godinu otkriti kasnije ovog mjeseca, iako je iz ‘novog’ Miamija već potvrđeno da će prvi događaj ugostiti u vikendu od 6 do 8. svibnja, a Domenicali je potvrdio da će sezona biti najranije završena sredinom studenog (posljednja ovogodišnja utrka održat će se tek 13. prosinca).

“Ideja je osigurati pravilan ritam kalendara. Naravno, postoje razmatranja vezana uz razdoblja kako bismo se logistički uvjerili da je tok ispravan.”

“Mogu reći da nećemo ići svugdje sa Sprint formatom. To je nešto što manje-više želimo zadržati za jednu trećinu utrka, te još dodatno prilagoditi dodjele nagrada i bodovanje”, dodao je Domenicali.

Domenicali je rekao kako je koncept odrađivanja kvalifikacija u petak, sprint utrke u subotu i glavne utrke u nedjelju, bio nevjerojatan uspjeh i trenutno se planira tako nastaviti i u idućoj godini na oko sedam ili osam utrka.

“Velika većina komentara koje smo dobili za novi format vikenda bili su super pozitivni. Promotori su presretni jer postoji nešto novo i važno u petak, subotu i nedjelju”, rekao je Domenicali.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ZMija

nije ti bitan broj gp nagrada ako imas dominantan bolid
to se i ranije desavalo pa cak i u eri dominacije ferarija ili red bula ili mclarena ili wilijamsa
drugi je faktor kako zadrzati dominaciju
pa cak i ove godine kad je red bul skoro stigao mercedes u snazi i aerodinamici
WOLF pokazuje svoje sposobnosti da tim bude na vrhu
i ne nisam navijac mercedesa ali uvijek pisem ime tog covjeka velikim slovom jer da nije njega ni mercedes ne bi bio to sto je

Deyo

E ovo zadnje si u pravu. Ali u tom smislu da je sa jos par iz te druzine, za zelenim stolom sredio dominaciju bez konkurencije, i od jenog vozaca iznad prosijeka napravio kvazi najvijeceg. Bas i nije neki uspeh, vec sramota. A Red Bull, bez obzira na poslovne veze Matesic – Ekelstone, zbog kojih im je gledano kroz prste u savijanju nekih pravila, ovime sto su uradili poslenjih par godina, i Honda takodjer, pokazali da su krajnje ozbiljni, i zasluzuju postovanje. A Toto, ostace samo crna mrlja, pogotovu kada se progovori o svemu.

F1 fan

Ross i šumi…. velika zasluga

robif

Točno…kao ni Ferrari bez Todta,Brawna i Schumija (rezultati se vide snjima ili bez njih)

Desmosedici

Kad se u budućnosti netko sposoban dokopa dominantnog bolida uz ovakvo stalno povećanje broja utrka u sezoni neće dugo potrajati “Lewisovi rekordi”.

Related Posts