Binotto propušta barem dvije utrke završnog dijela sezone

Do kraja sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 ostalo je šest utrka, a Ferrari će na barem dvije biti bez svog šefa momčadi…

Mattia Binotto neće predvoditi Ferrarijevu trkaću ekipu na minimalno dvije utrke u završnici ove sezone, a razlog tome je usmjeravanje koncentracije na razvoj novog bolida za Svjetsko prvenstvo 2022. Talijan je već propustio VN Turske, ovoga će tjedna putovati na utrku u Texas, ali potom planira “preskočiti” Meksiko i Brazil.

“Kalendar se mijenjao više puta od samog početka, tako da su se i moji planovi pomalo mijenjali, ali propustit ću barem dvije utrke do kraja sezone. U ovom trenutku, plan podrazumijeva da neću putovati u Meksiko i Brazil.”

“To su prekooceanske utrke, put je dugačak, dok u tvornici u Maranellu imamo mnogo posla. Treba voditi cijeli tim, naše odjele za šasiju i motor, kao i cijelu organizaciju. Razvoj bolida za 2022. sada sasvim sigurno ulazi u kritičnu fazu, a vremena je sve manje.”

Bez obzira na sve navedeno, Binotto tijekom trkaćeg vikenda sudjeluje u radu momčadi. Ulogu vođe na stazi preuzima trkaći direktor Laurent Mekies.

“Tijekom četvrtka i petka sam u uredu i mogu biti koncentriraniji na zbivanja u Maranellu. U subotu i nedjelju sam potpuno posvećen trkaćem vikendu. Propuštam taj rad u Paddocku, ali Laurent Mekies odrađuje odličan posao. Vrlo sam sretan kako vodi momčad kad ja nisam tamo”, izjavio je Binotto.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Binotto je inžinjer..i to dobar inžinjer..to je njegovo okruženje i od toga podsvjesno ne može pobjeći..neka ga u Maranellu..a utrke odlično znaju voditi i ovi “bez zanata i bez alata”..hohštapleri kao Totto i društvo.

robif

…..Lako ćeš ti bez mene,ali kako ću ja bez tebe?…e moj Binotto

Related Posts