Wolff: Tvrda komponenta guma nam je bila nepoznanica

Verstappen je na današnjoj utrci za VN Nizozemske držao prednost na stazi od samog početka. Iako je Lewis Hamilton uspio održati s njim kontakt, nije bilo prilika za pretjecanje.

Jedina mogućnost koju je Hamilton imao bio je pokušaj undercuta Verstappena tako što je prvi ušao u boks, a Mercedes je iskoristio Valtterija Bottasa za alternativnu strategiju.

Bottas je pokušao odvoziti s jednim ulaskom u boks, ali nije uspio održati gume na životu dovoljno dugo, pa baš i nije uspio stvoriti nevolje Verstappenu.

Hamilton nikada nije došao ni blizu prilike pretjecanja, a posljednje “bacanje kockica” uzalud je potrošeno na drugom zaustavljanju u boks kada se vratio na stazu usred velike gužve u prometu.

Njegovu muku tada je dodatno pogoršalo prebacivanje Verstappena na izdržljiviju tvrdu gumu, što je značilo da Max neće biti prisiljen napraviti i treće zaustavljanje.

Wolff je priznao da je Red Bull jednostavno imao najbrži automobil u Zandvoortu, a momčad nije dobro odredila vrijeme drugog zaustavljanja:

“Nanjušili smo undercut, ali nismo to dobro odredili. Mislim, sada na kraju si uvijek pametniji.”

“Nismo očekivali da će Red Bull ići na tvrdu gumu jer je to bila nepoznanica. U petak nismo vozili tu komponentu, a bilo je još uvijek prerano za meku komponentu.”

Wolff je rekao da je Mercedes odustao od pokušaja da s Hamiltonom idu na samo jedno zaustavljanje jer su bili nesigurni zbog trajanja tvrde komponente guma:

“Mislim da je tvrda komponenta bila pomalo kocka. Mogli ste vidjeti na Ferrarijima da im ide dobro, ali to je bio nepoznat teritorij jer nitko od nas ih nije stvarno koristio, tj. barem mi nismo.”

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Deyo

Lijepo ti to sredis za zelenim stolom kao što si i ovaj hibrid cirkus. I još jedan tajni test guma od strane Mercedes. Ne bi bio prvi put. 😊👍

F1 fan

E I pazi ovo, apsurd. 2013. Probali su gume koje je pirelli mijenjao za vn kanade, plus one koje ce se koristiti za 2014. Apsurd je što su kažnjeni ni manje ni više nego zabranom na testu mladih vozača jednu godinu hahaha. A odvozili 1000km sa gumama koje će bit donešene a pola sezone koje nitko nije probao hahah. A svi znamo kako je mercedes na početku sezone jeo gume, 3 laps and he is off.

F1 fan

Vidi ove hejtere koji daju minuse ne žele pogledati istini u oči, sve sam naveo kako je bilo, i kakva je presuda bila

Deyo

Hejteri, mislim da je hejter sa više profila, koji obavezno izlupa gomilu minusa 😁

F1 fan

I još se zna da je fia sa brawnom i mercedesom pisala pravila za 2014.

sladjan87

Zna se , vidjelo se to po bolidu sa kojim je crni Senna oborio rekorde .

Deyo

Uništili su F1 načisto, i stvorili jednu od najvijecih sportskih iluzija, i lažnog najvijeceg

F1 fan

Da ham nije znao šta mercedes sprema za 2014. Ne bi on ni prešao tamo. Samo što su mislili da bi mogli i 2013. Uzet ali su se zeznuli
A u prvom djelu sezone su imali najviše pol pozicija

Related Posts