Wolff: Bolid se mučio u prometu

Bottas je za utrku u Sočiju uzeo novu pogonsku jedinicu te pao na 16. mjesto na startu, ali je ipak bio ispred ostalih vozača koji su također imali kazne, uključujući i Maxa Verstappena na 20. mjestu.

Iako je promjena bila neophodna nakon što je Finac u petak imao problema sa svojim najnovijim motorom, to je njegovoj momčadi također otvorilo taktičku priliku za otežavanje Verstappenovog očekivanog napretka u poretku.

No, Bottasa je Verstappen pretekao nakon samo šest krugova i dok je Nizozemac nastavio osvajati pozicije, Bottas je zaglavio i nije mogao ponoviti napredak do trećeg mjesta koji je napravio u Monzi.

Prije nego što je kiša pala u završnoj fazi utrke, Verstappen je bio sedmi, dok je Bottas zapeo na 14. mjestu. Međutim, rana promjena na gume za mokro omogućila mu je skok do petog mjesta na kraju utrke.

“Bilo mi je puno teže nego što sam mislio da će biti s probijanjem kroz poredak. Mislio sam da će biti kao u Monzi, ali bilo je puno teže.”

“Max, na primjer, on je mogao napredovati mnogo bolje od mene. Ne znam. Uglavnom sam se borio s velikim podupravljanjem, a to se pojavljivalo kad sam se približavao bolidima ispred i nisam mogao doći na udaljenost za pretjecanje”, rekao je Bottas.

Na pitanje je li mogao učiniti više kako bi spriječio napredak Verstappena, rekao je:

“On je uspio dosta lako prolaziti kroz poredak. Moram pogledati jesam li mogao više učiniti, ali mislim da me je prilično lako prošao. Mislim da je tada s lakoćom pretjecao automobile i ispred mene, a ja nisam imao šanse.”

Mercedesov inženjer Andrew Shovlin objasnio je da je podupravljanje bilo uzrokovano nižim temperaturama na dan utrke, te da je to ugrozilo Bottasove šanse da ostane blizu bolida ispred sebe:

“Uglavnom zbog hladnijih uvjeta, prednje gume nisu dobro radile. U petak su stražnje gume više stradavale, a u nedjelju je to bila prednja strana.”

Toto Wolff, koji je “požurivao” Bottasa preko radija, priznao je da je momčad mogla učiniti više:

“Mislim da Valtteriju moramo osigurati automobil i pogonsku jedinicu koja bi mu olakšala pretjecanje. Vidjeli ste da mu ne nedostaje sposobnosti, jer je njegova Monza bila spektakularna.”

“Ovdje je iz bilo kojeg razloga, već ste na početku vidjeli s Lewisom da se naš automobil borio s podupravljanjem, bilo teško dovoljno se približiti.”

“Lewis nije mogao prestići vozače ispred sebe, a isto se dogodilo i Valtteriju. Zato mislim da samo moramo saznati zašto bolidu nedostaje konkurentnosti ‘u prometu’, a bio je dobar na ‘slobodnom zraku’.”

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lewis8F

Onda pole pobjeda.

I da, vrlo bitno 🙂

Normalan start s polea 🙂

robif

Je,svaki put kad su bili u “prometu” bolid nije bio baš naj.Čini mi se da ove godine još više dolazi do izražaja…

brasko

Mislim da su ove godine neke momčadi napredovale. Ne na nivou za naslov prvaka, ali dovoljno da se ne možeš baš s njima sprdati

robif

Tako nekako….dovoljno da ti zagorčaju utrku

ZMija

ne volim ga ali je stvarno madjionicar za bolid

Related Posts