Verstappen: Tempo na treningu nije pravi pokazatelj

Max Verstappen je drugi slobodni trening završio na petom mjestu. No tijekom treninga nije imao priliku postaviti neko reprezentativno vrijeme, zbog čega tvrdi da Red Bull ima više brzine nego to govore postignuta vremena.

Najviše je problema imao s crvenim zastavama, jer bi ga to prekinulo pri svakom ozbiljnom pokušaju postavljanja najbržeg kruga. Za to vrijeme je Ferrarijev dvojac postavio najbrža vremena na drugom slobodnom treningu, a između dva Ferrarija i Verstappena su se ugurali Esteban Ocon i Valtteri Bottas. Uzevši sve u obzir, Max smatra da Red Bull ima golemi potencijal na Zandvoortu, te da imaju još posla kako bi izvukli maksimum u jednom brzom krugu.

“Mislim da ovo nije pravi pokazatelj s naše strane jer bi već nakon jednog kruga prianjanje guma oslabilo. Moj najbrži krug je bio na rabljenom setu, a krug u kojem sam prekinut bi bio dovoljno brz za prvo mjesto. No, nikad nije perfektno. Uvijek gledamo detalje kako bi izvukli maksimum i bili što bolji.”

Verstappen dodaje da u Red Bullu neće mirovati, te trebaju biti potpuno sigurni da će biti potpuno spremni za jedna brzi krug u kvalifikacijama.

“Radimo na nekoliko stvari. Nismo potpuno sretni s tempom u jednom krugu, no u simulaciji utrke djelujemo vrlo dobri. To je naravno vrlo bitno. Također, i startna pozicija je važna. Moramo vidjeti kako možemo biti bolji u kvalifikacijama,” rekao je Max.

Dodao je kako je ova konfiguracija staze u Zandvoortu jedna od njegovih dražih, te da mu je užitak voziti pred domaćom publikom.

“Veliki mi je užitak vidjeti toliko ljudi u narančastom i kako se zabavljaju na tribinama, a i staza je također zabavna. Vrlo je kratak krug s mnogo brzih zavoja. Bio je vrlo zabavan dan,” dodao je Verstappen.

Related Posts