Seidl: Nemamo bolid koji može pobijediti svakog vikenda

Momčad iz Wokinga postala je prva momčad koja je 2021. uzela dvostruku pobjedu, s Danielom Ricciardom ispred Landa Norrisa u Monzi.

No, unatoč radosti zbog tog trijumfa, direktor momčadi Andreas Seidl je jasan oko daljnjeg napretka kojeg momčad treba ostvariti. VN Nizozemske, tjedan dana prije Monze, istaknula je koliko je još potrebno napredovati.

“Gledajući Mercedes i Red Bull, oni imaju automobil koji se može boriti za pobjedu svakog vikenda. To je nedostatak koji imamo kao tim u odnosu na njih, pa nisam previše usredotočen na dvostruke pobjede ili bilo što drugo.”

“Na kraju je to za nas senzacionalan rezultat, ali samo sedam dana prije toga smo bili ‘uništeni’ u Zandvoortu u smislu performansi”, objasnio je Seidl.

Andreas je dodao da će pobjeda podići raspoloženje u ekipi, te da predstavlja dokaz napretka:

“To je najbolja motivacija za nastavak. Očigledno sam jako zadovoljan onim što su pokazala oba vozača, i jako sam sretan što je Daniel napravio pozitivne korake od ljetne pauze i vratio se tamo gdje želi biti i gdje ga želimo imati.”

Iako je McLaren napredovao u poretku konstruktora, završivši prošlu godinu kao treći najbolji tim, još od 2012. nije bilo pobjeda.

No, iako su suparnici poput AlphaTaurija, Racing Pointa i Alpinea posljednjih godina dolazili do pobjeda, Seidl je rekao kako ga situacija nikada nije iznervirala:

“Nije frustrirajuće vidjeti druge kako pobjeđuju, jer na kraju, ako pobijedite u utrci, to i zaslužujete”, rekao je Seidl.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
brasko

Nadam se da su uzlaznoj putanji po pitanju bolida i da će biti i bolje. Da će ove sezone možda uspijeti doći do još koje pobjede. Mada bih trenutno bio zadovoljan i sa pokijim podijem do kraja sezone. Malo sam nostalgičan za borbe na stazi između McLarena i Ferraija, ali za prvo mjesto. Što se tiče usporedbe s pobjedama Alpinea, Alpha Taurija i Racing Pointa ova zadnja pobjeda McLarena mi nekako ima veću težinu. I da nije došlo do sudara između Maxa i Lewisa mišljenja sam da bi McLaren i toj situaciji uspio obraniti prvo mjesto do kraja utrke. S… Read more »

mars32

Predobro napisano. Nema dražeg nego pobijediti Ferrari poštenom borbom u direktnom obračunu na stazi. Definitivno je McLaren imao brzinu za borbu za prvo mjesto. To se vidjelo u prvom dijelu utrke u Monzi kad su Max i Lewis bili bespomoćni. Bolid je optimizirani za brze staze i to se vratilo u Monzi. Realno je za ovu sezonu očekivati još pokoje postolje, ali pobjedu teško. Do kad ne završe novi zračni tunel odličan rezultat je povremeno postolje, ali s novim tunelom dolaze i očekivanja za nekoliko pobjeda po sezoni. Negdje sam čitao da bi ga trebali dovršiti i imati na raspolaganju… Read more »

mody

Lewis 35 da ako tvoj lujo ne bude ostavljavao prostora

Lewis8F

Imaš tipku odgovori. Ne otvaraj za svaki post novi topic.

mody

Lewis 999 lako je biti privilegiran

Lewis8F

Kako ne? Max i Lewis se mogu zabijati do kraja 🙂

Related Posts