Podijeljeni osjećaji za vozače Ferrarija nakon VN Nizozemske

Vozači Ferrarija u različitim su raspoloženjima dočekali završetak utrke za VN Nizozemske. Dok je Charles Leclerc zadovoljan tempom kojim je došao do petog mjesta, Carlos Sainz nije siguran zašto je u njegovom slučaju taj isti tempo izostao.

Leclerc nije bio u dobrom raspoloženju nakon kvalifikacija, smatrajući kako je bolid bio sposoban za plasman na četvrtu poziciju, nužnu imajući u vidu vrlo teške uvjete za pretjecanje na stazi. Njegove slutnje pokazale su se točnima te je utrku završio na petome mjestu, iako je tijekom cijele utrke pritiskao Gaslyja u borbi za četvrto mjesto. Time je ponovio rezultat iz svoje posljednje utrke na Zandvoortu iz 2015. godine u Formuli 3.

“Vrlo sam sretan s tempom, no nisam u potpunosti sretan s petim mjestom jer smatram da smo u kvalifikacijama mogli napraviti bolji rezultat i da je četvrto mjesto bilo dohvatljivo. Što se tiče tempa, bili smo brži u odnosu na ostale momčadi iz sredine poretka, no to je bilo teško pokazati jer smo se mučili s dostizanjem Gaslyja“, rekao je Leclerc.

Sainz je imao teže poslijepodne, nije uspijevao držati korak s Leclercom te je u posljednjem krugu izgubio šestu poziciju od Fernanda Alonsa.

“Uopće nisam uživao u utrci, imao sam osjećaj da samo kružim stazom. Nisam imao tempo u bolidu i nisam se osjećao toliko ugodno u odnosu na ostatak vikenda. Iz nekog razloga osjećaj nije bio pravi”, rekao je Sainz.

“To je nešto što ćemo morati analizirati. Prvi put ove sezone nisam imao pravi osjećaj u vožnji i cijelu sam utrku proveo tražeći tempo, a na kraju sam se borio i s gumama. Bilo je vrlo čudno. Trenutno mi to predstavlja zagonetku jer ne znam gdje je tempo nestao i siguran sam da se nešto dogodilo i to ćemo morati istražiti. Nadam se da ćemo uspjeti otkriti što se točno dogodilo prije sljedećeg vikenda”, zaključio je Španjolac.

Dobra vijest za Ferrari jest ta da su uspjeli ostvariti solidan bodovni utržak, čime su u borbi za konstruktorski poredak preskočili McLaren i sada imaju prednost od 11.5 bodova u odnosu na britansku momčad.

“To je dobro za momčad, točno ono što smo trebali ovaj vikend. Situacije u kojima se McLaren muči malo više od nas moramo iskoristiti na pravi način te s oba bolida biti u bodovima, a to smo ovdje i učinili”, zaključio je Leclerc.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Da odgovorim na kritike..mi smo navijači Ferrarija najveće, najpoznatije, najuspješnije i najstarije momčadi F1 ..dakle, trenutno nemamo nekakvog velikog motiva niti želje komentirati i slaviti plasman na peta i sedma mjesta..eto, ide nabolje u odnosu na prošlu sezonu..pozdravljamo veliki oporavak, ali znamo da to još nije to..čekamo novu sezonu i .nove bolide..pa se čujemo slijedeće sezone..i da..navijamo da Max prekine ovaj igrokaz u režoji FIA-e, F1 i jedne velike kompanije koja je tu dok joj se mogu osigurati posebni privilegirani uvjeti za uspjeh..inače ode.

F-red

Potpisujem 100%

brasko

Moram priznati da nisam fan Ferrarija niti sam ikada bio. Ipak Ferrari je povijest Formule 1 i to nitko ne može negirati. Ovo pišem čisto što mi je prilično neobično vidjeti samo jedan komentar vezan za članak o Ferrariju. Ove godine su ipak puno konkuretniji obzirom na prošlogodišnju. Prednost u odnosu na Mclaren bih ipak pripisao neuobičajeno skromnom učinku Ricciarda.

F1 44

Pravo lice pokazuju kao navijaci ferraria!
Sada su opcinjeni maxom dok prije par godina ga pljuvali.
Gledaj komentare nakon utrke. NITI jedan lomentar da se sjete ferraria a bitno da su u svakoj temi gdje se spominje merc i lujo. Zalosno i JADNO!
Samo JEDAN navijac ferraria je tu onak istinski i to ferrarihr.

FerrariHR

Strpljenja i rada, rezultati će doći.

Related Posts