Perez: Od sudaca sam očekivao više

Meksički je vozač na Velikoj nagradi Italije ciljem prošao treći, no zbog kazne je spušten u poretku za dvije pozicije. Suci utrke su ga, kako kaže, time jako razočarali…

Vodeći borbu za pozicije s vozačem Ferrarija, Charlesom Leclercom, Sergio Perez je u bolidu Red Bulla presjekao zavoj broj 4. Stekao je time određenu prednost u spomenutoj borbi, a budući da poziciju nije vratio, suci su ga kaznili vremenskom kaznom od pet sekundi.

Utrku je završio na trećem mjestu, iza McLarenovog dvojca, ali kad se na njegovo vrijeme pridodalo tih pet sekundi, pao je u poretku iza Valtterija Bottasa i Charlesa Leclerca.

“Da, prava je šteta da nismo došli do postolja. Došao sam do postolja na stazi, ali smo ga izgubili kasnije. Iskreno, očekivao sam malo više od sudaca u tom pogledu jer nisam imao kamo. Bila je situacija da ću ili presjeći zavoj ili imati kontakt s Charlesom.”

“Znam kakva su pravila, ali kao momčad smo mislili da bi možda mogli biti nešto blaži u ovom slučaju i sagledati širu sliku. Nije se dogodilo”, kaže Sergio pa objašnjava zašto nije odmah vratio poziciju vozaču Ferrarija.

“Sve se odvilo prebrzo, a Valtteri je bio stvarno blizu njega i zato smo odlučili nastaviti, misleći da ćemo barem imati priliku porazgovarati sa sucima.”

Kazna dodatno dobiva na važnosti zbog borbe za konstruktorski naslov. Osvajanjem trećeg mjesta, Bottas je Mercedesu donio novih šest bodova prednosti u odnosu na Red Bull, tako da je zaostatak Bikova sad već dosta značajnih 18 bodova.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

I tako su porazgovarali sa sucima.

Webmaster

Kaj trkeljaš,nije ti to prvi puta i još se buniš,stvarno si sje… Kako si ti dobio F1 licencu???

Pedji2

Sece krivinu, izadje ispred leclera, ne vrati poziciju, dobije samo 5 sec kazne I jos kuka….

Pratiteljcro

Sta sam ti govorio cijelo vrijeme da perez nema pojma. Prosjecna lopata na bacanje.

White Lion

Jel ovi u Red Bullu rade bilo sta drugo osim kmecanja po medijima i izigravanja vjecitih zrtvi.
Victim mentality koji Red Bull vec godinama nosi kao svoj zastitni znak mi je postao malo previse tezak za moj ukus

Related Posts