Otkazan treći slobodni trening na VN Rusije

Vremenske prognoze ovoga su se puta pokazale točnima. Autodrom Soči u subotnje jutro pogodila je obilna kiša, tako da je vodstvo natjecanja odlučilo otkazati treći slobodni trening za Veliku nagradu Rusije te se okrenuti nastojanjima da se tijekom poslijepodneva održe kvalifikacije, ako vremenski uvjeti to dopuste.

Obilna kiša oprala je jutros Olimpijski park u Sočiju i stvorila probleme organizatorima Velike nagrade Rusije, vodstvu natjecanja, timovima i vozačima. Ranije tijekom jutra stigla je obavijest o odgodi utrke u Formuli 2, a nekoliko minuta prije 11 sati i ona o otkazivanju trećeg slobodnog treninga u Formuli 1.

Veliko je pitanje što će biti s kvalifikacijama. Zakazane su za 14 sati po hrvatskom, odnosno 15 sati po lokalnom vremenu. Prognoze najavljuju smirivanje vremena za drugu polovicu dana, no tek treba vidjeti hoće li uvjeti biti dovoljno dobri za održavanje kvalifikacija. Kakvi su planovi direkcije natjecanja, objasnio je Michael Masi.

“Prioritet nam je odraditi kvalifikacije danas poslijepodne. Odluka o prebacivanju prve utrke u Formuli 3 na petak, prije dolaska ovog lošeg vremena, pokazala se ispravnom. Sesije Formule 1 imat će prednost, pratit ćemo situaciju tijekom dana i ići korak po korak.”

“Odlučujući faktor tijekom poslijepodneva bit će svjetlost. Zalazak sunca je ovdje oko 18:15, ali s ovakvim vremenskim uvjetima, svjetlost nestaje i mnogo ranije, tako da će to biti trenutak u kojem ćemo morati prerezati. Ako se kvalifikacije neće moći održati danas, kao što se dogodilo par puta u prošlosti, onda ćemo napraviti novi program i održati kvalifikacije u nedjelju ujutro.”

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
klepesina

Ma samo prenjet rezultate iz drugog slobodnog treninga umjesto kvalifikacija i sve 10 zasto rizikovat

brasko

Šta ja znam Rusija baš i nema blagu klimu. Kod njih je i zima žešća i nekako dođe ranije. Tako da ovakvi uvjeti su nešto što je za očekivati. Možda bi Rusija trebala biti ranije u kalendaru.

brasko

I naravno ova ustrajnost počinjanja utrka u 3 popodne. To što je u Rusiji zalazak sunca u 18.15 znači da vidljivost može biti i značajno manja kod ovakvih kišno-oblačnih uvjeta i prije samog zalaska sunca.

zjurina

Ufff… taman će prestat padat oko dvanaest grrr… al staza još premokra..

Btw — neka druga vremena…

https://twitter.com/LeoParente/status/1441695526295007232

yolle

odkad je pirelli dobavljač guma po kiši se više ne vozi nego što se vozi.
da barem vrate kao nekad 2 ili više dobavljača guma pa nek bude gumarski
“rat” pa da vidimo tko bude imal bolje gume.

robif

Da…pred par godina baš je Kimi bio komentirao ovu kuhanu bukovinu ala Trayal i Tigae

robif

Neku ceradu da je stavit iznad?kako to da su nekad vozili po “svačemu”?

brasko

Nevezano za temu, ali čar npr. Wimbledona je i bilo to nepredvidljivo vrijeme. Sada je ostao samo jedan od par teniskih turnira na travi.

robif

Je,ali neznamam zašto ti je netko dodijelio minus…(valjda mu žena neda ili nema za cugu)..kad se sjetim Gorana u finalu i to još s pozivnicom

brasko

Eto možda sam na crnoj listi kod nekih članova. Što je u neku ruku i OK. Daleko od toga da mi to sada baš smeta. Svatko se ovdje može izraziti kao što i ja činim s vremena na vrijeme.

Related Posts