Ocon: Najbliže smo savršenom balansu ove godine

Esteban Ocon nije mogao sakriti oduševljenje nakon drugog slobodnog treninga kojeg je završio na trećem mjestu otkrivši da je bolid u skoro “savršenom balansu” te kako je “pravo zadovoljstvo voziti” krugove na Zandvoortu.

Ocon, njegov timski kolega Fernando Alonso, te Alpine generalno, imali su jako uspješan dan u petak na stazi koja se nakon dugo vremena vratila u kalendar Formule 1. Prvi slobodni trening završili su na sedmom, odnosno šestom mjestu. No na drugom slobodnom treningu uspješniji je bio Ocon zauzevši treće mjesto dok je Alonso ponovno bio šesti.

I dok su crvene zastave nekim vozačima pokvarile dan, Ocon je bio jako zadovoljan svojim danom. Glavni razlog za to nije samo dobar rezultat nego i odličan osjećaj u bolidu zahvaljujući dobrom balansu.

“Iako još možemo poboljšati neke stvari, bolid je definitivno vrlo konkurentan. Vjerojatno smo najbliže savršenom balansu ove godine. Mislim da nam i oblik staze, odnosno visoka razina prianjanje bolida uz podlogu staze, vjerojatno pomaže s balansom. Pravo je zadovoljstvo voziti ovdje. Jako je zabavno i nadamo se da će tako biti i sutra.”

Jedan od razloga za tako dobru formu je vjerojatno i dosta provedenog vremena u simulatoru, gdje se pripremao za ovu utrku, a s tim se slaže i Ocon.

“Priprema na simulatoru nam je pomogla da ovdje dođemo s dobrim postavkama bolida i prije nego je počeo trkaći vikend. Neke stvari smo još malo podešavali kada smo izašli na stazu, ali smo već u simulatoru otkrili neke stvari na koje bi ovdje inače izgubili vrijeme da ih otkrijemo. Stoga je vrlo dobro da smo naporno radili u simulatoru, te da su dečki iz tvornice uspjeli podesiti simulator tako blizu realnosti.”

Iako je dan prošao u jako pozitivnom tonu Ocon je dobio upozorenje od sudaca nakon što je skoro izazvao sudar s McLarenom kojeg je vozio Lando Norris. Srećom, Norris je brzom reakcijom izbjegao sudar te su obojica mogla nastaviti s odrađivanjem trening programa.

Fernando Alonso

Nešto oprezniji bio je Alonso, istaknuvši da do kraja trkaćeg vikenda treba odvesti još jako puno krugova.

“Bio je to dobar petak. Ali mi smo ponekad brzi u petak a onda u subotu i nedjelju i ne baš. Stoga treba pričekati do sutra, ali za sada se čini da je bolid konkurentan. Svi su imali neke probleme tijekom slobodnog treninga, bilo je i crvenih zastava, pa stoga mislim da će ostali još poboljšati svoja vremena, ali isto je i s nama.”

I Alonso je imao problema s prometom na stazi pa je upozorio da bi vozači trebali očekivati žestok početak kvalifikacija na uskoj stazi u Zandvoortu.

“Bilo je teško voziti jer svaka dva tri kruga upadneš u promet, gume se ohlade pa moraš sve početi iznova. Zato će sutra biti jako zeznuto s prometom. Prva runda kvalifikacija bit će jako napeta.”

Related Posts