Leclerc: Ovo je bila jedna od mojih najboljih izvedbi u F1

Zanimljivu VN Italije, Charles Leclerc završio je na 4. mjestu sa samo 2.388 sekundi zaostatka za trećim mjestom. Iako je već ostvario zavidne rezultate, 9 pole pozicija, 13 puta završio je u top 3, uključujući dvije pobjede od kojih je jednu ostvario upravo u Monzi, današnju utrku ocijenio je kao jednu od svojih najboljih vožnji u svojoj karijeri.

Charles Leclerc je većinu utrke imao pune ruke posla boreći se za pozicije s nekoliko vozača kao što su Lando Norris, Sergio Perez i Valtteri Bottas. Utrku je završio na 5. mjestu iza Pereza, koji ga je pretekao van staze te je tako zaradio kaznu od 5 sekundi. Leclerc je ostao dovoljno blizu Perezu do kraja utrke te je tako na kraju zauzeo 4. mjesto.

Takav rezultat na domaćoj stazi za Ferrari još više dolazi do izražaja kada se uzme u obzir da ova staza nije odgovarala SF21 bolidu. U jednom trenutku Leclerc se čak nalazio na 2. mjestu nakon odlaska u boks tijekom sigurnosnog automobila koji je izašao na stazu radi sudara Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona, no kasnije je ipak izgubio nekoliko pozicija.

“Dao sam sve od sebe, doista sve. Danas nismo mogli ništa više učiniti. Probao sam iskoristiti svaku priliku koja nam se pružila. Kada me pretekao Valtteri, probao sam odmah vratiti poziciju. I uspio sam, ali su ipak bili prebrzi za nas. Posebno u zadnjem sektoru i u prvom zavoju, pa smo bili jako lake mete za pretjecanje. Zato je i nama bilo jako teško pretjecati druge, a drugima je bilo lagano pretjecati nas”, rekao je Leclerc.

Ovaj rezultat malo je ublažio loša sjećanja na prošlogodišnju utrku u Monzi koja je bila jako bolna za Ferrari. Prije 12 mjeseci ni jedan Ferrarijev bolid nije prošao u Q3, Sebastian Vettel nije završio utrku, a Leclerc je imao težak sudar na izlasku iz zadnjeg zavoja. No, ove godine oba bolida završila su u bodovima jer je i Carlos Sainz odvezao dobru utrku te je zauzeo 6. mjesto. Leclerc je stoga imao puno razloga da pohvali napredak tima ali i svoju izvedbu:

“Iskreno, ovo je bila jedna od mojih top 5 izvedbi u Formuli 1. Stvarno mislim da sam dao apsolutno sve, pa sam zato sretan, ali moramo nastaviti i dalje raditi kako bi se uskoro mogli boriti i za pobjede.”

Iako u Ferrariju nakon današnje utrke imaju puno razloga za slavlje, atmosferu će sigurno malo pokvariti činjenica da su njihovi rivali iz McLarena imali još bolji dan od njih. Daniel Ricciardo je odnio spektakularnu pobjedu, a za njim nije zaostajao ni Norris koji je završio na drugom mjestu te su tako McLarenu donijeli 45 bitnih bodova. Veliki broj osvojenih bodova donio je i 3. mjesto u poretku konstruktora za McLaren, dok je Ferrari pao na 4. mjesto i sada zaostaju 13,5 bodova za svojim rivalima u “papaya narančastom”.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F-red

Da konacno ferrari donese te nadogradnje pogonske jedinice koje su najavljene svakom fanu ferrarija tesko je citati ovakve komentare koji su nazalost realni .Gledanje same utrke jos teze..

brasko

Gledajući obe utrke u Monzi dojma sam da je pretijecanje zahtjevan posao. Tvoj rezultat jučer kao rezultat je odličan. Samo izgubio si tri pozicije nakon sigurnosnig auta. Sainz na kraju nije niti bio prijetnja. Tako da suma sumarum mislim da si mogao i bolje.

White Lion

Ova utrka je pokazala svijetu da je Norris definitivno bolji vozac od Leclerca.
Ono pretjecanje je bilo nesto fenomenalno i iako se znalo da ce ga Norris odmah napasti i sa par krugova novijim gumama Leclerc je jednostavno ostao nemocan.
Cak je pomalo bilo i zalosno vidjeti njegov pokusaj koprcanja pred naletima Norrisa

west 044

Opro ga Lando ko malo dijete!!!

Nosko

To samo pokazuje koliko je McL imao brži bolid, i još Lec sa svojim prastarim motorom.

Desmosedici

Velika borba dvije legendarme momčadi..ali u ovoj hybrid prevari samo za treće mjesto.

1borna

Nije prošle godine Leclerc imao sudar već je izletio na zavoju Alboreto!

Related Posts