Leclerc: Ovdje se rizik nagrađuje

Nakon što je završio kao treći na prvom treningu i najbrži na drugom, s momčadskim kolegom Carlosom Sainzom odmah iza njega u obje sesije, Charles Leclerc rekao je kako se nada da će se Ferrari moći boriti s najboljim momčadima u kvalifikacijama na Zandvoortu.

“Zaista se tome nadam. To je staza na kojoj vas rizik nagrađuje, pa je u kvalifikacijama sve moguće. Dat ćemo sve od sebe, Carlos i ja tjeramo jedan drugog na brži tempo, pa se nadamo da ćemo imati koristi od toga u kvalifikacijama.”

“Osjećaj na stazi je nevjerojatan. Mislim, ti nagnuti zavoji jednostavno su nevjerojatni za vožnju s bolidima Formule 1, i prianjanje koje imamo sada je nevjerojatno. Za sada je sve dobro, ali moramo nastaviti raditi jer sam prilično siguran da ostali imaju još malo prostora za napredak.”

Iako se Carlos Sainz, četvrti u FP1 i drugi u FP2, složio da je tempo Scuderije solidan, upozorio je navijače da ne očekuju ponavljanje kvalifikacija iz Monaka gdje je Leclerc zauzeo prvu startnu poziciju, a on četvrto mjesto.

“Pokušat ćemo ići na prvu startnu poziciju, definitivno, ali ne bih očekivao ponavljanje Monaka ovdje. Dugoročno smo vidjeli da su Mercedes i Red Bull brži.”

“No, želimo biti odmah iza njih ako možemo, pogotovo zato što se osjećamo malo bliže nego prethodnih vikenda i želimo maksimalno iskoristiti svaku priliku koju nam pruže ako pogriješe”, izjavio je Carlos.

Sainz je također rekao da bi se tempo Ferrarija mogao pokazati konkurentnim, ali je priznao da drugi vozači, uključujući Maxa Verstappena, nisu imali priliku napraviti reprezentativni krug u FP2 zahvaljujući crvenoj zastavi na sredini sesije.

Related Posts