Hamilton: Razočaran sam sobom, ovo je 100 posto moja krivnja

Govorio je Hamilton kako Mercedes ovoga vikenda mora maksimalno iskoristiti Verstappenovu kaznu, no u današnjim kvalifikacijama nije si učinio uslugu, niti olakšao posao za sutrašnju utrku…

Sve je u kišnim kvalifikacijama išlo dobro za Lewisa Hamiltona i Mercedes, dok se vozilo na intermediate gumama. Imao je najbolja vremena u Q1 i Q2, držao prvo mjesto i nakon prvog mjerenog kruga u Q3… Ali tada su vozači počeli prelaziti na gume za suho, što je donijelo probleme sedmerostrukom prvaku svijeta.

Kad je ulazio u boks na promjenu guma udario je u zid prednjim dijelom svog bolida i slomio prednje krilo. Momčad je stavila novi “nos” na njegov Mercedes, ali Lewis je izgubio puno vremena pa nije imao mogućnost voziti dva kruga na slickovima, kao što su to činili drugi vozači. Još se u svom letećem krugu izvrtio na stazi i nije uspio popraviti vrijeme.

“Moja je krivnja 100 posto, stvarno mi je žao. Bio je baš pravi tajming za ulazak u boks i prelazak na slickove, tako da sam se pokušavao požuriti, kako bih ušao i izašao iz boksa što je brže moguće. Jer jedan krug nije bio dovoljan, trebalo je odvoziti više.”

“Na kraju, stvarno sam razočaran sobom jer sve do tada išlo je čisto. Svaki je krug bio sve bolji, bez problema. Glupost, ali učite dok ste živi. Ne mogu ništa napraviti po pitanju prošlosti, samo se nadati da će bolid biti popravljen za sutra i dati onda sve što imam.”

Njegov glavni rival u borbi za naslov, Max Verstappen, startat će posljednji. Lewis je takve okolnosti želio iskoristiti na najbolji mogući način, možda i hoće, ali definitivno si je otežao put do željene pobjede. Na pole positionu će biti Lando Norris u McLarenu, a točno ispred Hamiltona Carlos Sainz u Ferrariju. Pored Mercedesa u drugom startnom redu stajat će Williams s brojem 63, Hamiltonovog budućeg momčadskog kolege Georgea Russella.

Valtteri Bottas također se nije dobro proveo u današnjim kvalifikacijama (Photo: Jiri Krenek)

Za Mercedes je loša vijest da ni kvalifikacije Valtterija Bottasa nisu prošle prema željama. Finac je osvojio sedmu startnu poziciju jer ni on nije uspio popraviti rezultat na gumama za suho. Sigurno je očekivao mnogo više, posebno nakon najboljih vremena na slobodnim treninzima u petak.

“Defintivno, neočekivani rezultat. Išlo je prilično dobro. U Q1 i Q2 bili smo jaki u uvjetima za intermediate gume, ali na kraju, kad se počelo sušiti, ušli smo na promjenu. Nadali smo se da ćemo imati dva kruga, ali imali smo samo jedan. Nisam uspio dovesti gume na radnu temperaturu u jednom krugu, dok su svi bolidi ispred nas uspjeli odvoziti dva kruga i to je bio naš problem.”

“Nije odlično, ali nije još ništa gotovo. Imamo dobar bolid i brzinu cijeloga vikenda, a sada barem ne startam sa začelja kao u Monzi. Nadam se da će biti bolje”, poručio je Finac.

11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
papaya

Kad kola krenu nizbrdo

Webmaster

Kako bilo da bilo vjerujem da ima lakši put do vgha nego Max, ali ako Norris bude dobar kao Ricci u Monzi mogla bi to biti zanimljiva trka, još ako padne kiša…

given2drive

zasad se pokazuje lagana kisa….🤞🏻

formula fan

Hoce zid dobiti kakvu kaznu, zna li se sta ?

given2drive

3 dm razmak u sirinu🤣🤣

mody

Nervoza😃

dxdy

I tako je najveći vozač…. Čim pada kiša, ni blizu prvog mjesta.

Yukihonda

čudim se da je sebični sebe okrivio a ne ekipu kmečinton… sve više grijesi… kako je to kada imaš pritisak…

Yukihonda

ajde ne kopiraj trolovac… izvrtio se namjerno…sutra na začelje… onda gledamo cirkus…

Lewis8

Promjena motora i na začelje. Da bude spektakl 🙂

mody

pa ces opet reci da je max kriv ne cmolji više ne ide ga udario u zid u boksu

Related Posts