Aston Martin započeo gradnju nove tvornice u Silverstoneu

Da Lawrence Stroll ima velike ambicije sa svojom momčadi u Formuli 1, već nam je dobro poznato, no taj proces izgradnje vrhunske momčadi koja bi konkurirala za vrhunske rezultate sada je dobio novi vjetar u leđa. U Silverstoneu počinje izgradnja nove tvornice Aston Martina.

Momčad koja je svoje postojanje u Formuli 1 započela još 1991. godine pod nazivom Jordan, za ovu je sezonu doživjela novi veliki rebranding. Racing Point je postao Aston Martin, a vodstvo momčadi namjerava napraviti velike stvari s tim slavnim imenom britanskog proizvođača sportskih automobila.

Ono što im je do sada predstavljalo problem u radu i razvoju su zastarjeli objekti u Silverstoneu, koji se nisu mnogo mijenjali još od dana Jordana, koji je posljednju natjecateljsku sezonu imao 2005., kad je momčad prodana Midland Grupi. Zbog toga je Lawrence Stroll odlučio investirati u pogon i kupio je zemlju koja okružuje trenutnu bazu Aston Martin F1 momčadi.

Na toj će se zemlji izgraditi kampus s tri objekta, čija će izgradnja stajati između 150 i 200 milijuna funti. Aston Martin bi trebao dobiti preko 35 tisuća kvadratnih metara novih prostora, a to će uključivati radne jedinice za dizajnerski sektor, proizvodnju i marketing, ali i prvi zračni tunel ove momčadi te moderni simulator. Trenutno Aston Martin koristi Mercedesov zračni tunel.

Kad objekt bude završen, a u Aston Martinu se nadaju krajem 2022. ili početkom 2023. za glavnu zgradu, onda bi djelatnici trebali imati sve što im je potrebno za funkcioniranje pod istim krovom. Zračni tunel bi prema planu mogao početi s radom nakon ljeta 2023.

“Ovo je značajna investicija. Pokazuje moju vjeru u momčadi, potvrđuje moju ambiciju i moju vjeru u Formulu 1”, rekao je Stroll, koji je ranije najavio da Aston Martin cilja na osvajanje prvenstva u periodu od tri do pet godina.

“S aktualnom tvornicom, to bi bilo teško. Dodajemo privremene urede i stalno pojačavamo radnu snagu. Komunikacija nije najbolja jer su svi locirani na različitim dijelovima tvornice.”

“Poboljšanje u komunikaciji i istraživanjima, razvoju i dizajnu je nužnost. Ne bismo mogli razvijati momčad onako kako ja želim u postojećim uvjetima. Ne bi bilo moguće i točka.”

Uvođenje novih pravila u Formuli 1 prisiljava neke od najjačih momčadi na smanjivanje broja radnika i veliko rezanje troškova, dok Aston Martin ima prostor za ekspanziju i tu Stroll vidi veliku prednost.

“Istinski vjerujem da smo u boljem stanju nego vrlo veliko momčadi koje se sada moraju smanjivati, što je demotivirajuće. Ne znate tko će sljedeći izgubiti posao i slično, dok mi želimo pridodati stotine ljudi našoj zajednici. Tako da, smatram da smo na idealnom mjestu”, poručio je Lawrence Stroll.

Total
1
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
F-red
16.09.2021. 21:33

Vas strah od ferrarija iduce sezone je potpuno opravdan..

avatar
Emil
16.09.2021. 09:49

Jede se kavijar, pije se Gin, ima se para, ima se s čim…

avatar
r.u.m.
15.09.2021. 13:21

PRVACI FERRARI BI MOGA BITI PRVAK 2099

avatar
brasko
15.09.2021. 12:22

Potpuno i apsolutno pozdravljam.

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x