Norrisu odobren nastup u utrci za VN Belgije nakon sudara u Eau Rougeu

Vozaču McLarena Landu Norrisu odobren je nastup u utrci za VN Belgije, unatoč teškom sudaru u Eau Rougeu za vrijeme kvalifikacija.

U završnom obračunu kvalifikacija, koji se odvijao u vrlo mokrim uvjetima, Norris je izgubio kontrolu nad svojim bolidom u zavoju Eau Rouge, pri čemu je njegov bolid proklizao sa staze. Britanac je pri velikoj brzini udario u gumenu barijeru na vrhu Raidillona, a snaga sudara uništila je oba kraja bolida koji se izvrtio natrag na stazu.

Norris je ubrzo uspio samostalno izaći iz bolida, no osjetio je nelagodu u području lakta te je poslan u obližnju bolnicu kako bi obavio preventivno rendgensko snimanje. Pokazalo se kako Lando nije zadobio nikakve ozljede te je šef momčadi Andreas Seidl potvrdio kako će moći nastupiti u nedjeljnoj utrci.

„U bolnici su izvršene provjere lakta u kojem je osjećao bol. Sve je dobro i moći će sudjelovati u utrci“, izjavio je Seidl u subotu navečer.

S obzirom na ozbiljnost štete koju je pretrpio njegov bolid, izgledno je kako će biti potrebno zamijeniti podvozje i motor te će Norris vjerojatno morati startati iz boksa. Seidl je rekao kako traje istraga o tome koji se dijelovi bolida mogu spasiti.

„Procjena štete i posljedica sudara još uvijek traje, kao i procjena toga koje ćemo dijelove morati zamijeniti i što će to značiti u smislu startne pozicije u utrci“, objasnio je Seidl.

„Bio je to vrlo težak sudar, no uz sigurnost koju posjeduju današnji bolidi i staze, Lando je zaradio samo nekoliko modrica i moći će sudjelovati u utrci. Najvažnije je da je on dobro te smo sada usredotočeni na osposobljavanje bolida za utrku. Znajući da je Lando u vrhunskoj formi, nadamo se da će se uspjeti vratiti u poziciju za osvajanje bodova“, zaključio je Seidl.

Naknadno je utvrđeno da je ipak bilo potrebno zamijeniti upravljačku kutiju. Tako uz Bottasa i Strolla, i Lando Norris ima kaznu od 5 mjesta na startu utrke. Ostaje još za vidjeti hoće li to biti start s inicijalnog 14. mjesta ili iz bokseva.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Šteta za Norrisa, mogao je do pole-a.
Priča se o povećanju sigurnosti u Eau Rougeu.
Nadam se da neće previše dirati po samom zavoju nego odvaliti komad brda kod Raidillona kako bi postojala dovoljno duga izletna zona.

Related Posts