Bottas: Neće jedna utrka utjecati na moju budućnost

Nije se Valtteri Bottas proslavio na startu Velike nagrade Mađarske, a postavlja se pitanje hoće li ta pogreška utjecati na vodstvo Mercedesa pri donošenju odluke o vozaču za sljedeću sezonu.

Mercedes je u kvalifikacijama rezervirao mjesta u prvom startnom redu s Lewisom Hamiltonom na pole positionu i Valtterijem Bottasom kraj njega. I dok je Britanac startao dobro i držao vodeću poziciju na ulasku u prvi zavoj, njegov momčadski kolega napravio je pravi kaos.

Finac je loše startao i brzo izgubio poziciju od Maxa Verstappena, Sergija Pereza i Landa Norrisa, a onda na kočenju za prvi zavoj napravio veliku pogrešku – zabio se u Norrisa, a onda su McLarenov i Mercedesov bolid počistili oba Red Bulla. Za Bottasa, Norrisa i Pereza tu je bio kraj utrke, dok je Verstappen nastavio s velikim oštećenjima.

“Jasno da je bila moja pogreška. Ja sam bio iza i na meni je da kočim dovoljno rano, međutim pogrešno sam procijenio točku kočenja. U uvjetima koji su vladali nije bilo jednostavno predvidjeti tako nešto, ali trebao sam kočiti ranije. Kad sam počeo kočiti, dostizao sam bolid ispred, kotači su blokirali i udario sam Landa, a to je onda uzrokovalo pravi nered. Moja kriva procjena i moja pogreška”, komentirao je Valtteri.

Mercedes je ranije najavio kako će vjerojatno tijekom ljetne stanke odlučiti o drugom vozaču za sljedeću sezonu. Lewis Hamilton već je potpisao ugovor, a pitanje je hoće li mu kolega biti Bottas ili možda priliku konačno zaslužuje George Russell, koji je na VN Mađarske konačno osvojio i prve bodove s Williamsom.

Bottas smatra da njegova pogreška na Hungaroringu neće utjecati na odluku vodstva Mercedesove momčadi.

“Nismo sad razgovarali o mojoj budućnosti. Ne mislim da će jedna utrka utjecati na bilo što, no vidjet ćemo što će se dogoditi idućih tjedana. Iskreno, bilo bi lijepo utrkivati se idućeg vikenda i pokušati odraditi dobru utrku, ali vrijeme je za stanku. Pokušat ću se vratiti jači i imati pozitivan start druge polovice sezone”, najavljuje Finac.

Iduća je utrka krajem kolovoza u Belgiji, a Bottas će na toj utrci morati odraditi kaznu od pet mjesta unatrag na startnom gridu, koju je dobio zbog izazivanja sudara u Mađarskoj.

15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

I zapamti ako si vodonoša,znači da voda na nečiji mlin ide,i donosi bodove,naslove itd.netko mora obavit prljav posao,kao i prašinari….

robif

Tako je,reci ti njima.Ti voziš za mečku,plačen si dobro…a svi oni neka sapunjaju mačora ispred TVa i plaču i nek grizu noktiće…

DMX

Tvoja sudbina je već zapečećena

Desmosedici

Ovo ga je proslavilo kod Mercedesa..spasio im je sezonu i ostaje do daljnjega..dok Lewis ne popusti i odluče ga zamijeniti sa nekim..gdje će Russell do tada, ne znam.

DMX

Kaj? Ostaje? Pa leti on na kraju sezone to već svi znaju … a i pregovara trenutno sa Alfom.

Webmaster

Nije se Valtteri Bottas proslavio na startu Velike nagrade Njemačke”,koje Njemačke,vozilo se u Mađarskoj???? E da je to samo jedna trka….

F-red

Poslije ove utrke ostajes u mercu 100%…

papaya

Sto kazete na Strollov potez,jel vam žao sto Leclerc ostade vjerojatno bez pobjede???
Steta,mislim da bi prešao vettela i ocona i bila bi lipa zaliha bodova

F-red

Naravno da je…Lec je jedan od najboljih vozaca danasnjice i to ce pokazati od iduce sezone sa vjerujem konkurentnim bolidom i Carlos takodje..odlican su tandem…bice prilike gledati ferrari na pozicijama 1 i 2 i kao fan ferrarija nemogu docekati da krene iduca sezona..

papaya

Odličan je Leclerc
Sritno Ferrariju

F-red

Za 2-3 godine bice jos jedan Lec u f1 Artur mlađi brat koji je isto super talent pogedaj malo njegove voznje…

papaya

Bas sam isa pogledst austrian grand prix 2021 artur

Webmaster

Stroll malo žešča panjina,da mu nema starog ne bi F1 vidio.

Desmosedici

Tko to sumnja? Mi navijači Ferrarija sigurno ne sumnjamo u to što Charles sve može napraviti.ali nećete nas navući na tanak led..ove sezone se konačno vodii borba i želimo da konačno završi ta lakrdija koja traje već osam godina.

papaya

Desmo…ej
Desmoooooio
Koja lakrdija….
Poist će te zavist….
Reka sam 1000 puta,otići će Ham
Doći će brži i mlađi
Sad se divi uspjehu Mercedesa
Di sam ja spomenia rič *SUMNJA*????

ŽIVIA F1
mercedes
Ferrari
McLaren
Williams

Related Posts