Wolff i Horner različitih stavova, ali u jednom se slažu: Treba smiriti strasti

Toto Wolff i Christian Horner su u petak na konferenciji za medije komentirali incident sa Silverstona te su iznijeli svoje viđenje odluke koja je donesena nakon saslušanja u četvrtak.

Nakon što je FIA odbila Red Bullov zahtjev za revizijom kazne koja je dodijeljena Lewis Hamiltonu, iz Mercedesa su u četvrtak navečer objavili izjavu na društvenim mrežama kojom su pozdravili takvu odluku.

Osim što su izrazili svoje zadovoljstvo, nisu ni ‘ostali dužni’ Red Bullu zaključivši da “zajedničkim naporima vodstvo Red Bull Racinga pokušava okaljati dobro ime i sportski integritet Lewisa Hamiltona”.

Dan kasnije, u petak, za vrijeme konferencije za medije ususret utrke na Hungaroringu, šef Red Bulla Christian Horner iskoristio je priliku da komentira tu izjavu. Opisao ju je kao “antagonističku”, ali je ipak odlučio smiriti strasti:

“Izjava Mercedesa je pomalo antagonistička, ali ne obraćam na to puno pažnje. Naš zahtjev nije bio usmjeren osobno prema nekom vozaču, nego se radi o incidentu tijekom natjecanja između dva vozača. Da se radilo o nekom drugom vozaču naša reakcija bi bila ista. Bio sam pomalo iznenađen njihovim komentarom, ali to smo stavili iza nas.”

Pitanja o toj izjavi nije mogao izbjeći ni šef Mercedesa Toto Wolff koji je probao objasniti što su s njom htjeli postići:

“Mislim da smo s tim htjeli vratiti malo poštovanja u taj dialog. Razumijemo da emocije mogu narasti, to je uvijek pitanje perspektive i percepcije, ali mi smo smatrali da su prešli granicu. Svatko treba za sebe odlučiti hoće li se ispričati ili ne. Mi smo smatrali da su komentari koji su dati tokom i nakon utrke u Silverstonu, te izjave tijekom samog sastanka, bile ispod pojasa. Nisu samo opisivale taj incident nego su išle i korak dalje. Izjave koje su dali i napisali su bile pune uzavrelih strasti i emocija, ali nije na meni da ih komentiram”

Christian Horner, šef momčadi Red Bull Racing (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

S druge strane, Horner se ne slaže s takvim pogledom na njihov zahtjev te objašnjava što je bio njihov cilj:

“U našem zahtjevu opisali smo način na koji se pristupalo sucima tijekom utrke. FIA je naknadno pojasnila kako taj proces sada mora izgledati, i mi se s tim slažemo i zadovoljni smo. To je bio jedan od glavnih razloga zašto smo uputili taj zahtjev”, pojasnio je Horner te dodao:

“Ovo natjecanje se svodi na minimalne razlike pa se ništa ne može prepustiti slučaju. Jasno je da kada dođe do nesreće pri tako velikoj brzini i s tako jakim udarcem mora biti provedena temeljita istraga. Naša dužnost, kao tima koji se natječe za naslov prvaka, je ništa ne prepustiti slučaju. Smatrali smo da taj incident zahtijeva novo razmatranje, pošteno razmatranje. Donesena odluka nije ono čemu smo se nadali, ali je prihvaćamo, zatvaramo to poglavlje i idemo dalje.”

Iako se ne slažu u svojim mišljenjima o tom incidentu, obojica se slažu da je u interesu sporta da se cijela situacija stavi pod kontrolu te da se smire strasti. Wolff je zaključio svoje viđenje situacije komentarom:

“Ovo je bio kontroverzni incident koji je stvorio podjele čak i među stručnjacima. Smatram da Formula 1 treba takav sadržaj. Dok god se sve svodi na sam sport, to može biti jako zabavno. Ni postoje određene granice koje trebamo poštovati. Sport nas treba ujediniti, a ne razdvajati. A pogotovo sport koji se još uvijek ne može pohvaliti s raznolikošću i jednakosti. Zato moramo paziti kakve izjave dajemo, stoga trebamo imati cilj da deeskaliramo cijelu situaciju umjesto da dodajemo ulje na vatru.”

Bila je to svakako zanimljiva konferencija za novinare, a Wolff je još otkrio da je imao priliku porazgovarati s Hornerom prije nego je konferencija počela, ali nije želio otkriti detalje tog razgovora.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Berislav

Nakon svega što smo imali prilike ćuti i vidjeti, nekako najviše bode u oči RB-ovo plakanje poradi NEPLANIRANOG stroška od 1,8 M $ koje im je, kakogot gledali na sve okolnosti, napravio njihov vozač koji očito nije dovoljno daleko naprijed gledao što mu se sve može dogoditi nakon što je ubrzao i krenuo u pretjecanje/blokadu Lewisa. Neka pokušaju poraztgovarati sa Maxom. Ako ništa drugo, pravorijek govori o podjednakoj odgovornosti. A što se tiće trkanja u budućnosti. Obojca a ne samo jedan, kao do sada, brinuti će brigu da dovezu cijeli bolid do cilja.

Related Posts