Raikkonen, Latifi i Mazepin kažnjeni nakon utrke u Austriji

Kao i za vrijeme utrke, tako su i nakon nje suci za VN Austrije imali ‘pune ruke’ posla. Zbog incidenta na samom kraju uzbudljive utrke su pred suce prvo pozvani Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel.

Naime, kao što smo vidjeli nakon završetka utrke Vettel i Raikkonen su na izlasku iz četvrtog zavoja bili jedan kraj drugog, a Finac je ‘zakačio’ bivšeg momčadskog kolegu te su obojica završili u šljunku.

Iako nisu bili u mogućnosti osvojiti bodove, zasigurno to nije bio kraj utrke kakvom su se nadali. Suci su nakon pregleda snimki i izjava oba vozača odlučili kazniti Raikkonena s ‘drive through’ kaznom, a s obzirom da je utrka već završila jednostavno su mu dodali 20 sekundi na krajnji rezultat.

Taj incident je pod istragu doveo još dodatnih osam vozača (Perez, Sainz, Leclerc, Latifi, Mazepin, Giovinazzi, Ricciardo i Gasly) zbog kršenja pravila o dvostrukoj žutoj zastavi na stazi.

Ipak, nakon pregledavanja snimki i saslušanja svih vozača, suci su odlučili kako su kaznu zaslužili samo Nicholas Latifi te Nikita Mazepin zbog nepoštivanja pravila i prebrze vožnje u sektoru staze gdje se dogodio incident.

Dodijeljena im je kazna od 10 sekundi stop-go, a kako je kazna izrečena nakon završetka utrke to im se preračunalo u 30 sekundi na završno vrijeme utrke. Kako su obojica bila izvan bodova, malo izmijenjeni konačni poredak nije toliko bitan. U nastavku prilažemo finalni poredak, nakon svih kazni:

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

U Austriji je Alonso dosta isto nadrapao po pitanju tih pravila u prvoj utrci su ga dvoica prestigla van staze a sada su mu shebali kvalifikacije,mogao je biti bar 7 ao vako 14 još je dobro i napredovao do 10 mjesta,jedan od rijetkih,ako se ne varam on i Riciardo su jedini koji su dosta napravili u utrci dok su ostali ili zadržali ili išli dole u poretku.

LUTHER

a kak nebi bio ljut kad je ovo već drugi, treći put, da bolid cijelu utrku nikakav i tek pred kraj djelomično “proradi” ali mu ponestane snage i krugova… a i pop.. je kad mu je inž javio za zavoj 10 kad je već dobio crno bijelu zastavu… a desi se svakome, kazna i ok.. ali kazne perezu i norrisu su glupost totalna,

Desmosedici

Kimi je danas bio stalno nešto ljut..vidio sam i incident..Seb ga je prestigao skoro cijelom dužinom..jest malo ušao dublje u zavoj ali Kimi je mogao veoma jednostavno izbjeći kontakt.

Related Posts