Otkazana utrka za Veliku nagradu Australije

Službeno je, utrka za Veliku nagradu Australije 2021. godine neće biti održana. 

Organizatori Velike nagrade Australije, Australian Grand Prix Corporation (AGPC) u suradnji s vladom savezne države Viktorije i Formulom 1 danas su objavili kako je Velika nagrada Australije otkazana radi ograničenja i otežavajućih okolnosti vezanih za organiziranje utrke radi pandemije korona virusa.

Utrka za Veliku nagradu Australije 2021. trebala je biti održana na stazi Albert Park u periodu od 18. do 21. studenog tekuće godine. Ulaznice za utrku nisu bile u prodaji. AGPC će nastaviti surađivati s vladom i Formulom 1, te ulagati napore kako bi se usuglasili termini za Veliku nagradu Australije za iduću sezonu.

“Razočarani smo jer već drugu godinu zaredom nećemo gledati najbolje vozače MotoGP-a i Formule 1 na prekrasnim Phillip Island i Albert Park trkalištima. Poštujemo sve napore koje Australija čini u borbi protiv korona virusa, u smislu ograničenja putovanja i važnosti vakcinacije. Svi mi, osoblje, dobavljači i partneri, kao i turistička zajednica i organizatori, ćemo neumorno raditi kako bi se realizirale utrke iduće godine.” izjavio je Paul Little, predsjednik AGPC-a.

Andrew Westacott, izvršni direktor AGPC-a, istaknuo je kako je svjestan da ovo nisu vijesti koje su fanovi MotoGP-a i Formule 1 željeli čuti.

“Želio bih iskazati zahvalnost prema vladi Viktorije, Formuli 1 i Dorna Sports organizaciji na nepokolebljivim naporima da se utrke održe u ovim izazovnim vremenima. Znali smo da će biti izazovno organizirati utrke u ovakvom vremenu, i unatoč razočaranju unutar organizacije, osoblje će odlučno raditi na povratku utrkivanja na otok i na prelijepu Albert Park stazu.” dodao je Westacott.

Kao i organizatori utrke, žalost radi otkazivanja utrke za Veliku nagradu Australije iskazali su i Stefano Domenicali, izvršni direktor Formule 1, bivši vozač Mark Webber, koji je ujedno i član upravnog odbora AGPC-a, te McLarenov vozač Australac Daniel Ricciardo.

Domenicali, iako razočaran jer ove godine nećemo gledati utrkivanje bolida Formule 1 u Australiji, optimističan je kako ćemo imati kalendar koji će se sastojati od planirane 23 utrke. Prema riječima izvršnog direktora, Formula 1 već ima pripremljene zamjenske utrke koje će popuniti upražnjeno mjesto koje ostaje za Velikom nagradom Australije.

“Razočaran sam jer još jednu godinu nećemo organizirati utrku u Australiji. Šteta je tim veća jer smo svjetska klasa u organiziranju ovakvih događaja,” dodao je Webber.

Posebno je razočaran Australac Daniel Ricciardo, jer još jednu godinu neće imati priliku voziti utrku na domaćem terenu. Ricciardo je rekao kako svi vozači žale jer neće voziti utrku u Australiji, no i da razumiju razloge.

“Osobno, ne mogu dočekati kad ću opet voziti utrku doma, a biće još slađe jer se dugo čekalo. Nadamo se kako ćemo 2022. voziti utrku pred nevjerojatnim gledateljima na Albert Parku i da ćemo im prirediti zabavu kakvu zaslužuju.” rekao je Ricciardo.

Total
15
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
robif
06.07.2021. 13:35

To su Aboridžini bacili kletvu zbog zlodjela

avatar
FerrariHR
06.07.2021. 12:01

Jedna molba novinarki Lesić, u objavi članka treba pisati “objavila, izjavila…” a ne “saopćila”, ništa posebno ali uz sve bogatstvo Hrvatskog jezika netrebamo koristiti izraze nespecifične za naš jezik.

avatar
papaya
06.07.2021. 20:06
Reply to  FerrariHR

Nema mi dugo tvojih komentara,ali kao i uvik i ovaj ti je na mistu
Zivia brate
P.s.cini mi se da se Ferrari diže

avatar
FerrariHR
06.07.2021. 21:28
Reply to  papaya

Di si pajdo, nadam se da si ok. Ma malo sam se oladio od svega, a imam i puno obaveza privatno.
Pogledam ali ne komentiram baš. Ferrari povremeno bljesne, ali nije to zadovoljavajući rezultat za ekipu tog kalibra, ali ok, šta je tu je.
Tvoja mečka zato pegla💪💪🍻

avatar
papaya
06.07.2021. 21:35
Reply to  FerrariHR

Odlicna druga …hhahahahhaaaaa
Za sad smo pometeni

avatar
papaya
06.07.2021. 21:38
Reply to  FerrariHR

Samo me zanima odakle Vaš zakljucak da FerrariHR ne zna i da lupeta…
Samo je ukazao na riječ koja je od strane urednika i promijenjena,samim time je dobro uočio
Zar ne???

avatar
mody
06.07.2021. 10:20

tko bi sao tako daleko na kraj svijeta a pandemija mislim da ce biti otkazane i vn brazila imeksika i japana ,

avatar
1borna
06.07.2021. 11:55
Reply to  mody

Kud su požurili sa otkazivanjem, pa to je tek krajem godine i to kad će kod njih biti ljeto (doba kad se virus dosta smiri)?

avatar
mody
06.07.2021. 13:02
Reply to  1borna

Ionako tamo je tesko za prethecati mozda upadne neka nova mozda jerez

Related Posts
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x