Leclerc: Ne treba očekivati da ćemo biti na razini kao u Monaku

Nakon prvog ovosezonskog plasmana na postolje, Charles Leclerc stiže na Hungaroring s pozitivnim stavom. I dalje malo žali za pobjedom na Silverstoneu, no priznaje kako je to bio vrlo pozitivan vikend za Ferrari.

Tako se na to doista treba i gledati jer posve neočekivano, bolid Ferrarija vodio je na Velikoj nagradi Velike Britanije gotovo 50 krugova. Naravno da je Charles Leclerc osjetio i dozu razočaranja kad ga je dva kruga prije kraja prestigao Lewis Hamilton, no ipak nije imao razloga očajavati. Svjestan je koliko zapravo vrijedi to drugo mjesto.

“Ne osvrćem se na to previše. Prebacio sam fokus na ovu utrku i to je to, pokušao zaboraviti što se dogodilo. Frustrirajuće je jer nam je pobjeda bila tako blizu, ali s druge strane, bilo je i mnogo pozitivnih stvari. Primjerice, imati tempo sličan Mercedesovom, posebno u prvom stintu. Drugi je bio više u skladu s našim očekivanjima, ali sve u svemu, bio je to vrlo pozitivan vikend za nas.”

Sljedeća utrka je VN Mađarske, koja nosi nadimak “Monako bez zaštitnih ograda”. Znamo da je Leclerc u Kneževini osvojio pole position i da je Ferrari na toj sporoj stazi bio itekako konkurentan pa bi se onda moglo naslutiti da će i na Hungaroringu imati što za reći.

Na pitanje puca li od samopouzdanja pred ovaj vikend, Leclerc je odgovorio: “Ne znam zapravo. Osjećam da bi ovo mogla biti dobra utrka za nas, no ne mislim da ćemo biti baš na onoj razini nastupa iz Monaka. Nadam se da barem možemo biti na vrhu sredine poretka, što je zapravo realnost u pogledu naših borbi ove godine.”

“To je naš najvažniji cilj za ovaj vikend i mislim da smo prilično puni samopouzdanja da ga možemo i ostvariti, odradimo li posao kako treba. Ovo nije posebno dobra staza za mene kao vozača, ali pokušat ću odraditi posao najbolje što znam.”

Mlada Ferrarijeva uzdanica još nema plasman na postolje u okolici Budimpešte. Najbolji mu je rezultat na VN Mađarske četvrto mjesto iz 2019. godine. Lani je bio 11.

“Staza je vrlo teška, tehnički zahtjevna i trebate voziti vrlo, vrlo tečno. Ja imam nešto agresivniji stil vožnje i čini se kao da se ovdje nešto više mučim u usporedbi s mojim momčadskim kolegama u prošlosti. Radit ću na tome i nastojati izvući maksimum ovog vikenda.”

U vozačkom poretku Charles drži šesto mjesto, a vjerojatno će tu i dočekati ljetnu stanku. Za Perezom zaostaje 24 boda, a ima 12 više od svog momčadskog kolege Sainza.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Gigi

Kae ovo nema niti jednog navijaca Ferraria samo za RB se navija, ferragoato nastupio vec?

Related Posts