Alonso: Na Silverstoneu smo imali najbolji vikend do sada

Španjolski as osvojio je sedmu poziciju na Velikoj nagradi Velike Britanije. Peti mu je to uzastopni plasman među osvajače bodova, a iako nije najbolji rezultat, smatra da je vikend na Silverstoneu definitivno bio najbolji za Alpine u ovoj sezoni.

U svojoj bogatoj karijeri, Fernando Alonso je osjetio slast pobjede na legendarnom Silverstoneu u Velikoj Britaniji, no sad je to već daleka prošlost. Svoju prvu pobjedu na toj lokaciji slavio je 2006. s Renaultom, a drugu pet godina kasnije u bolidu Ferrarija.

Aktualna stvarnost mu je nešto drukčija i po povratku u Formulu 1 nakon dvogodišnje stanke, mora ga veseliti svaki ulazak u bodove s bolidom Alpinea. Sedmo mjesto osvojeno ove nedjelje, Fernandu je najbolji plasman na Silverstoneu još od 2014. kad je bio šesti.

Također, simbolizira nastavak njegove dobre forme jer bodove je osvajao na pet utrka u nizu. Iako je na VN Azerbajdžana osvojio šestu poziciju, kaže da je protekli vikend bio najbolji za Alpine u ovoj sezoni.

“Naš najbolji rezultat bio je u Bakuu, ali to je bila čudna utrka. Ova sedma pozicija vjerojatno predstavlja naš najbolji vikend u pogledu brzine u utrci i sretan sam zbog toga. Teška je bila utrka po pitanju menadžmenta guma, ali odradili smo to prilično dobro i ostvarili dobar rezultat.”

“Naše utrke nikad nisu lagane, znate? Uvijek smo u različitim vrstama borbi, u različitim fazama utrke, ali mislim da smo imali dobar vikend”, komentirao je Španjolac.

Bez sumnje, Alonso je bio zvijezda sprint kvalifikacija voženih u subotu. Tada je imao fantastičan start i skok na peto mjesto. Kasnije je pao iza bolida McLarena i završio sedmi, a u nedjelju je potvrdio taj rezultat. Na polovici sezone ističe da se sad već osjeća prilično dobro u bolidu.

“Mislim da se osjećam bolje i da se osjećam više kao vozač utrka. Prvih nekoliko vikenda – Bahrein, Imola, kao da sam sve počinjao od nule i bio sam vrlo oprezan po mnogočemu, nastojao ne napraviti neku pogrešku za momčad. Sada imam puno više samopouzdanja u bolidu i mogu bolje koristiti svoje instinkte”, kaže Fernando.

Nakon deset utrka na kontu ima 26 bodova, četiri manje od Sebastiana Vettela koji zatvara gornju polovicu poretka vozača.

Related Posts