Pierre Gasly najbrži uoči kvalifikacija u Bakuu!

Najbrži na posljednjem slobodnom treningu za VN Azerbajdžana je bio Pierre Gasly u AlphaTauriju. Drugo vrijeme je postigao Sergio Perez u Red Bullu, a treće Lewis Hamilton u Mercedesu.

Image

Tijek treninga:

Prvi su na stazu izašli vozači Haasa kako bi odradili instalacijski krug. Preostali vozači nisu odmah izlazili na stazu pa je ulična staza u Bakuu bila prilično prazna. Mazepin je u komunikaciji sa svojim inženjerom zaključio kako je staza prilično prljava.

Mick Schumacher je postavio prvo mjereno vrijeme nakon nekoliko minuta, a prvi vozač od preostalih momčadi koji su izašli na stazu je bio Fernando Alonso u Alpineu. Valtteri Bottas je u svojem prvom brzom krugu otišao u izletnu zonu u trećem zavoju pa je morao odustati od prvog mjerenog kruga.

Nakon desetak minuta su i preostali vozači krenuli izlaziti na stazu kako bi odradili nekoliko krugova uoči današnjih kvalifikacija. Mercedesi su na stazu izašli na medium gumama, a dva Red Bulla na hardu. Ferrariji  su također bili na srednjoj komponenti guma, a većina preostalih vozača se odlučila na mekane gume.

Lewis Hamilton je u nekoliko navrata javio kako je bolid u lošem stanju te da nema gripa niti na prednjem kraju niti na zadnjem kraju bolida. Nakon malo manje od pola sata, Max Verstappen je u zavoju 15 prekasno kočio te je prednjim krajem udario u zaštitnu ogradu.

Pokazana je crvena zastava te je trening za Nizozemca završio ranije od očekivanja. Trening je nastavljen nakon desetak minuta, a većina vozača je vrlo brzo izašla na stazu kako bi odradili pripreme za kvalifikacije.

Nicholas Latifi je u prvom sektoru staze još jednom otišao u izletnu zonu te je nekoliko vozača moralo odustati od brzog kruga jer su bile pokazane žute zastave. Carlos Sainz je na istom mjestu gdje i Max Verstappen nekoliko minuta ranije imao problema na kočenju, ali je produžio u izletnu zonu te je prošao bez oštećenja.

Perez i Leclerc su deset minuta prije kraja napravili svoja brza vremena te došli na vrh poretka, a čekali smo dva Mercedesa koji su tek tada izašli na stazu na mekanim gumama. George Russell je parkirao svoj bolid u izletnoj zoni te je javio kako mu se motor ugasio te da nema nikakve telemetrije. Pokazan je period virtualnog sigurnosnog automobila kako bi se odgurao bolid u sigurnu zonu, a trening je nastavljen vrlo brzo.

Pierre Gasly je uspio složiti odličan krug te je došao na vrh poretka nekoliko minuta prije kraja u svojem AlphaTauriju. Hamilton je bio treći, ali treba naglasiti da je dobio veliku pomoć na pravcu gdje ga je ‘povukao’ drugi bolid, a Bottas je bio tek 13. Do kraja treninga nije bilo većih događanja te su se vozači okrenuli kvalifikacijama koje se voze od 14 sati.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Citiram “George Russell je parkirao svoj bolid u izletnoj zoni te je javio kako mu se motor ugasio te da nema nikakve telemetrije.”,a na slici piše “ oil leaking out of the back of his car”,i tko je sad u pravu????

Lewis8

So, how telemetry works? Under FIA rules, it is not possible to send electronic information to the cars. So this system is a one-way system that sends data from the cars to the pit.

Gugl je tvoj prijatelj 😉

Webmaster

A sad te kužim,copy-paste ;).

robif

Shadow on the wall….

Yukihonda

Gasli sretno!!!

Yukihonda

Jedan od naj ljepših zadnjih krila su Red Bullova i Taurija..😊

Yukihonda

HONDA!!!! 😊😊👍💪

Related Posts