Norris: Suci su donijeli nepravednu odluku

Lando Norris je zbog nepoštivanja pravila crvene zastave u kvalifikacijama za VN Azerbajdžana u Bakuu dobio tri mjesta kazne na gridu i čak tri kaznena boda na njegovoj superlicenci, a on smatra da je ta kazna ipak malo prestroga.

Podsjetimo, Norris je u trenutku pokazivanja crvene zastave bio u brzom krugu te je bio vrlo blizu ulaska u bokseve. Kada je označen prekid sesije Norris je upitao svojeg inženjera hoće li odmah ići u bokseve, ali je zbog brzine i blizine bokseva produžio ravno u još jedan krug te pritom odradio dodatan krug što je po sucima bilo dovoljno elemenata za kaznu.

”Ja mislim da nisam učinio ništa krivo. Teška je odluka jer u tom trenutku idete jako brzo te morate odmah procijeniti što učiniti te upravo to učiniti na siguran način. Ja mislim da to što sam produžio u još jedan krug nije bilo ništa što bi ugrozilo sigurnost bilo koga na stazi. Ja nisam znao što se dogodilo te je teoretski i ulaz u pitlane mogao biti zatvoren.”

”Nisam imao vremena izmijeniti nekoliko riječi s mojim inženjerom da vidim mogu li ući u bokseve. Učinio sam ono što sam smatrao da je najbolje, ali postoji to pravilo zbog kojeg sam dobio kaznu. Ponekad se i na ta pravila gleda malo drugačije ako se procijeni da je vozač napravio najbolji odabir, a ova kazna će nam zasigurno otežati sutrašnju utrku.”

Vozač McLarena smatra da bi suci trebali malo više sagledati situaciju iz vozačevog kuta te onda na temelju toga donijeti odluke, a ne ‘slijepo’ slijediti pisana pravila.

”Ponekad bi suci trebali ući u našu kožu i vidjeti kako bi oni reagirali pri toj brzini i u toliko malo vremena. Mislim da ovakva kazna nije pravedna i da bi samo neko upozorenje bilo dovoljno.”

”Osim toga, bilo bi dobro kada bi sagledali širu sliku i donijeli odluku koja bi bila poštena za sve vozače i momčadi. Ja nisam nikoga apsolutno ugrozio, čak dapače, mislim da je i neulazak u bokseve bila sigurnija opcija zbog velike brzine. A da stvari budu još gore, nikako ne zaslužujem tri boda na licenci jer nisam napravio ništa opasno,” zaključio je Norris.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Sudci sa licencom iz Sarajeva ili Prištine…..kao nekad

TORPEDO

Slažem se…ovo što se radi je anti kampanja F1…žalosno!!
Nikog nije oštetio,nikog nije ugrozio…

mars32

Sudačke gluposti se nastavljaju i izgleda da im nema kraja 🙁

Desmosedici

Lando opet pošteno, kao i o onom u Bahreinu kada je Max prestigao Lewisa na propisan način pa iza toga izašao sa staze..Lando će na kraju shvatiti da ne ide lako ako ćeš pošteno..nažalost, svijet tako ne funkcionira..pa će se i sam na kraju iskvariti..tako to obično biva.

klepesina

Propisan nacin…Propisan nacin prestic nekog van granica staze stec nedozvoljenu prednost i to zoves posten i propisan nacin….Znaci treba skratit zavojpretec nekog i stec prednost to ti podrzavas.A sta je sa onim pravilom sto se vec odavno primenjuje kratis zavoj moras vratit steceno ili ides na 5-10 sec kazne sta je sa tim Lando bi trebao shvatit i prihvatit svoje greske a ne da izmislja i pise pravila kako bi njemu odgovaralo.

Desmosedici

Bezpredmetno je s tobom razgovarat..ajde, bok, živio..

klepesina

A evo copy paste komentara navijaca ferarija znaci tvog covjeka s cisto malo da vidis ko je u pravu pa ako ne vjerujes meni i fia pravilima onda bar citaj sta posteni i nepristrasni navijac ferarija pise o landovoj zasluzenoj kazni ……— I Seidl i Norris se ovdje prave blesavi, a FIA još gluplja. Trebala bi FIA svakih par utrka organizirat tečaj iz poznavanja pravila (i za vozače i za ekipu sa pitwalla), a posebno svjetla i zastava na stazi pošto očito imaju problema s istima. Ponavljam kao papiga prethodni moj post: zna se šta znači crvena zastava i koja… Read more »

Related Posts