Horner: Ne vjerujem da Mercedes neće dodavati nove dijelove na bolid

Šef Red Bullove momčadi okarakterizirao je nastup na Velikoj nagradi Štajerske kao najbolji i najkompletniji ove godine, ali poziva svoju ekipu na nastavak marljivog rada u istome tonu… Usput je komentirao i izjavu Tota Wolffa kako Mercedes više ne razvija svoj ovogodišnji bolid.

Četiri pobjede u nizu ostvario je Red Bull, a slučaj da Mercedes tako dugo čega na svoj uspjeh još se nije dogodio u hibridnoj eri. Kao posljedica toga, zaostatak njemačke momčadi u poretku konstruktora porastao je na 40 bodova, a slijedi još jedna utrka na Red Bull Ringu.

Upravo za prošlotjednu utrku na domaćem terenu Christian Horner kaže da je bila ono najbolje od Red Bulla u ovoj sezoni i traži od svoje momčadi još takvih izvedbi.

“Mi jednostavno moramo odrađivati svaku stvar u svoje vrijeme. Momčadske izvedbe su izrazito dobre. Max po mom mišljenju vozi s velikom zrelošću i konstantnom. Moramo nastaviti pritezati vijak, spustiti glave i nastaviti raditi ono što radimo.”

“Velika nagrada Štajerske bila je naša najbolja i najkompletnija utrka do sada u ovoj godini. To je bila najdominantnija pobjeda koju smo do sada u ovoj godini ostvarili protiv Mercedesa, što je vrlo poticajno. Naš prvi pole ovdje i pobjeda, bilo je odlično zadnja dva vikenda”, kaže Horner.

Naravno da ove riječi ne trebaju čuditi. Verstappen je prvi put u svojoj karijeri upisao dva uzastopna pole positiona i dvije uzastopne pobjede. Imao bi i četiri trijumfa u nizu da mu se u Bakuu nije ispriječio onaj peh s puknućem gume, no Red Bull je i tada slavio – pobjedu Sergija Pereza.

Toto Wolff je nedavno izjavio kako veliku razliku čini različiti pristup Red Bulla i Mercedesa u pogledu razvoja ovogodišnjeg bolida. Istaknuo je kako Mercedes više ne nadograđuje ovaj bolid, već se posvetio razvoju za 2022., a Red Bull u isto vrijeme svakog tjedna donosi nove dijelove.

Horner mu, jasno, baš i ne vjeruje: “Što Mercedes radi je njihova stvar. Mi smo fokusirani na sebe. Znamo da Toto voli usmjeravati pažnju negdje drugdje, tako da ja ne mogu vjerovati u to da kroz ostatak godine oni neće staviti niti jednu novu komponentu na svoj bolid.”

“Kao što sam rekao, ono što mi možemo je koncentrirati se na svoj posao. Naravno da treba balansirati između ove i sljedeće godine, ali ako to znači da trebamo raditi nešto jače od svih ostalih timova, sasvim smo spremni na to.”

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Bitno je zavarati neprijatelja….i navijače.

Emil

Da li se i zaljepljena žvaka s unutarnje strane kokpita računa kao nadogradnja? A nova slamka za piće sa bikićima? Hmm?

Yukihonda

Red Bull nadograđuje svoj bolid isto tako i Honda sa pouzdanošču.. sigurno i Mercedes nadograđuje svoj bolid koliko znam kers će novi montirati na sljedeću trku… tako da Toto je kao baba jedno govori drugo radi… ili nešto u ekipi ne štima…………. Tamo ne znaš ko više govori istinu Toto ili Alison….

F1 44

Ma ja vjerujem jedino tebi sta pišeš!
Hondaaaaaaa mclarennnnn!!!!

TORPEDO

Izgleda da nešto ne štima,jer najbolji ljudi odlaze?
Ali to je njihov problem,neću se zamarati.

Desmosedici

Izgleda da se ipak Mercedes želi riješiti dijela vlasništva u ovoj momčadi tako da to utrapi Ineosu i drugim zainteresiranim..gdje to vodi sami pokušajte procijeniti.

Gigi

Koja igra macke i misa, totto laze da ne dograduje bolid a horner laze da dograduje. Oba nevina ko lamela od golfa dvice 🤣

robif

Naročitito prilikom pijanstva vikendom….vjerojatno je došla čak i plava😂😂😂

Related Posts