Ferrari pokrenuo veliku istragu zbog problema s degradacijom guma

Carlos Sainz je otkrio kako je impresioniran brzom reakcijom tima nakon lošeg rezultata na VN Francuske, gdje su on i njegov momčadski kolega Charles Leclerc završili utrku izvan bodova. Iako je Ferrari već razvio plan kako pristupiti problemu s gumama, Leclerc priznaje da će se isti problem vrlo vjerojatno pojaviti i u naredne dvije utrke u Austriji.

Nakon dobrog rezultata u kvalifikacijama stvari su izgledale vrlo pozitivno za Ferrari. Carlos Sainz je utrku startao kao peti, a Charles Leclerc je bio sedmi. No, kako je utrka odmicala tako su oba vozača gubili poziciju za pozicijom. Rezultat toga je da su oba vozača Ferrarija završila utrku izvan bodova što je prvi put ove sezone da tim iz Maranella nije osvojio ni jedan bod. Razlog za takav pad u formi Ferrari je pronašao u degradaciji guma.

No čini se da taj problem na bolidu Ferrarija nije veliko iznenađenje. U intervjuu prije VN Štajerske Sainz je otkrio da je taj problem postoji već neko vrijeme.

“Prošla su samo tri dana od utrke i jasno je da je cijeli tim bio pomalo iznenađen. Ali na neki način smo već neko vrijeme bili svjesni problema s većom degradacijom prednjih guma. Interesantno je za vidjeti na koji način tako velika organizacija razvija plan za oporavak i na koji način pristupa otklanjanju tog problema.” izjavio je Sainz te dodao:

“Dosta sam uključen u sastanke na kojima se razgovara kako ćemo to popraviti. Zadnja tri dana sam proveo u Maranellu i mogu vam potvrditi da smo razvili kratkoročan, ali i dugoročan plan kako poboljšati situaciju. Moramo eksperimentirati s različitim postavkama bolida, te s različitim konfiguracijama koje su nam dostupne kako bi bar kratkoročno umanjili problem, a osim toga pokrenuli smo i veliku istragu kako bi i dugoročno u potpunosti riješili problem.”

Nakon takvog razvoja događaja postavlja se logični pitanje: Da li je rezultat iz Francuske kratkotrajni pad u formi ili je indikator većeg problema?

Leclerc smatra da je rano dati odgovor na to pitanje, te se nada da će se on i Ferrari ponovno boriti za bodove na stazi koju osobito voli, te gdje se penjao na postolje u dvije od zadnje tri utrke na Red Bull Ringu.

“Smatramo da je problem s gumama bio specifičan za Francusku, no nije nemoguće da se problem ponovno pojavi na sljedeće dvije utrke. Još uvijek nemamo sve informacije i zato smo i pokrenuli istragu, kako bismo pokušali u potpunosti razumjeti koje točno okolnosti dovode do tog problema, te zašto je na nekim stazama problem veći. Trenutno nam je to prioritet.” objasnio je Leclerc te zaključio:

“Uživam se ovdje utrkivati. To je jedna od mojih najdražih staza. U prošlosti sam svaki put ovdje ostvario dobar rezultat, pa se stoga stvarno nadam da ćemo i ovaj vikend imati dobru utrku.”

Total
25
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Emil
25.06.2021. 11:10

Sad će Veeelika istraga otkrit sve i sve će ići dalje kako je i zamišljeno.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x