Verstappen: Kad sam ovdje tako blizu Mercedesu, mogu biti sretan

Lewis Hamilton proslavio je u Španjolskoj svoj stoti pole position. Vozač koji je bio najbliže za spriječiti taj Britančev jubilej bio je Max Verstappen, zaostavši tek 36 tisućinki sekunde. Ipak, nakon određenih problema tijekom kvalifikacija, ovim rezultatom i nije bio nezadovoljan.

Staza Catalunya mjesto je prve Verstappenove pobjede u Formuli 1, a sada se po prvi puta na toj stazi uspio kvalificirati u prvi startni red. Objasnio je nakon kvalifikacija kakvih je problema imao u vožnji svog Red Bulla.

“Pomalo sam se mučio u prvom dijelu kvalifikacija, ali onda smo riješili balans bolida za Q2, što je bilo prilično dobro. Po meni u Q3, da budem iskren, oba su kruga bila pristojna, jedino je drugi krug bio nešto sporiji iz kojeg god razloga. Prilično je vjetrovito ovdje i vjetar često mijenja smjer.”

“Bez obzira, mislim da je drugo mjesto za nas na ovoj stazi danas vrlo dobro. Znamo da ih je teško pobijediti ovdje, a biti im tako blizu, mogu biti sretan zbog toga”, izjavio je Nizozemac.

Lewis Hamilton i Max Verstappen nakon kvalifikacija za VN Španjolske (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

U nedjelju će, dakle, dvojica pretendenata na naslov prvaka ponovno startati jedan pored drugoga i možemo očekivati četvrti uzastopni međusobni okršaj na stazi u isto toliko utrka. Hamilton je u Španjolskoj apsolutni vladar zadnjih godina, ima četiri pobjede u nizu, a misli li Verstappen da ima sve potrebno za prekid tog Mercedesovog niza.

“Teško je predvidjeti u ovom trenutku. Mislim da smo bili prilično dobri u simulacijama utrke, ali i oni su izgledali dobro. Znamo da se ovdje teško pretječe i teško prati bolid ispred, tako da moramo pričekati do sutra pa vidjeti. Ja sam uvijek optimist i razmišljam pozitivno da možemo odraditi dobar posao, imati dobru utrku i nadam se da će biti neizvjesno kao danas”, rekao je Verstappen.

Sutrašnju utrku Max dočekuje sa zaostatkom od osam bodova za vodećim vozačem prvenstva i svojim velikim rivalom – Lewisom Hamiltonom.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

sječam se kadje Max pobijedio na toj stazi 2016 i kako.to mu je čini mi se bila i prva trka u Bullu?

SIR LEWIS HAMILTON

Sada imaš ravnopravan bolid.
Uvijek tražiš neke izgovore.

Webmaster

Max ako želiš pobijediti ne smiješ izgubiti :).

Mike-ferrari

Ma kako pa ti imas dominantan bolid

Lewis8

0.4 je bio ispred Merca u prvoj utrci. U drugoj i trećoj je Max izletiio i nije uzeo pole. Ovdje je zaostao 0.036.

Ti sad meni reci tko treba biti sretan nakon 4 utrke.

papaya

Sljedećih 8godina možes ovo objašnjavati…neće naići na plodno tlo…
Ne cijenjeći druge ne cijeniš prvenstveno sebe….
Svaka pomisao na Mercedes njima se gadi…
Međutim mi koji volimo Mercedes mozemo uživati i nadati se sve boljem Ferrariju i McLarenu….

Lewis8

4 utrke RB je dao Maxu bolid za pole. Reza je 3:1 za Lewisa. Svjedoče zanimljivoj borbi, ali hejt im ne dozvoljava da uživaju u F1 koju navodno vole i prate.

Related Posts