Ricciardo: Nisam nimalo zadovoljan rezultatom u kvalifikacijama

Daniel Ricciardo nadao se uspješnim kvalifikacijama za VN Portugala nakon dobro odrađenog petka, no Australčeve kvalifikacije trajale su samo 15 minuta, budući da je iznenađujuće ispao u Q1.

Iako se na svoje prve dvije utrke kao vozač McLarena kvalificirao kao šesti, Ricciardo još uvijek ne uspijeva pratiti tempo momčadskog kolege Landa Norrisa te priznaje kako se još uvijek privikava na svoj novi bolid. Nakon osvajanja tek 16. mjesta u vrlo kompetitivnoj prvoj rundi kvalifikacija u Portimau, Australac je očekivano razočaran.

„Trenutno ne znam što se točno dogodilo, sve se odvilo vrlo brzo. U Q1 dobijete nekoliko zahtjevnih krugova, a pogotovo je teško zadržati koncentraciju na ulasku u posljednji sektor. Zašto smo se mučili i zašto je bilo teško ostvariti dobar krug trenutno mi nije jasno. Mjesto za napredak sigurno postoji, imamo još nekoliko desetinki u rezervi, no bilo je zahtjevno. Šesnaesto mjesto je vrlo loše i nisam nimalo zadovoljan“, izjavio je Ricciardo.

Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M

Lando Norris kvalificirao se kao sedmi, a Ricciardo je objasnio kako još uvijek ne može instinktivno voziti McLarenov bolid, iako je određeni napredak vidljiv.

„Još uvijek pokušavam promijeniti svoj stil vožnje. I dalje sam vrlo oprezan u svakom zavoju. Činilo mi se da sam jučer ostvario napredak. Jučer sam se osjećao ugodnije, kao i u odnosu na nekoliko tjedana ranije. Zato sam vrlo razočaran današnjim rezultatom“, dodao je Australac.

Ricciardo je u Q1 ispao prvi put nakon VN Japana 2019. godine, a iste godine na VN Brazila se posljednji put dogodilo da neki vozač McLarena nije uspio izboriti drugu rundu kvalifikacija, kada to nije uspio Carlos Sainz. Sada Australca očekuje velika borba da održi svoj kontinuitet osvajanja bodova u 2021. godini.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Možeš ti puno bolje od toga.

SIR LEWIS HAMILTON

Trenutno najvece razocarenje ove sezone.

Desmosedici

Dobro..ne ide mu još dobro u Mclarenu..Ricci mora težiti da bude konkurentan Landu, da razlike budu minimalne, ali teško da će biti bolji..i nme tzreba se sa tim opterećivati..nadam se da će i on pronaći snage i načina da se posloži i da bude konkurentan.

Gigi

Sta ucini crni ricarde.

Related Posts