MAX MOSLEY umro u 81. godini

Bivši predsjednik FIA-e Max Mosley umro je u 81. godini. Mosley je bio predsjednik FIA-e od 1993. do 2009. godine.

Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone potvrdio je vijest i rekao:

“Max mi je bio poput obitelji. Bili smo poput braće. Na neki sam način mi i je lakše jer je predugo patio.”

“Učinio je puno dobrih stvari ne samo za motosport, već i za automobilsku industriju. Bio je vrlo dobar u inicijativama za proizvodnju sigurnih automobila u prometu.”

Nakon smrti Ayrtona Senne, Mosley je pokrenuo široku reformu sigurnosti u sportu. Dvije godine kasnije, 1996., Mosley je vodio uspješnu FIA-inu kampanju za modernizaciju i jačanje standarda EU-a o ispitivanju sudara u prometu i utrkivanju.

Još tri puta je ponovno biran za predsjednika FIA-e – 1997., 2001. i 2005. – svaki put bez ikakvog protivljenja. Kada je na kraju odlučio odstupiti 2009. godine, Mosley je podržao Jeana Todta kao svog nasljednika, a kao i mnogi prije njega, nedugo zatim imenovan je počasnim predsjednikom FIA-e.

Mosley je 2006. godine primio mnoge vladine i nagrade iz grana gospodarstva, ponajviše National de la Légion d’Honneur, kao priznanje za njegov veliki doprinos sigurnosti na cestama i o motosportu.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Svi umiru ali Berni se neda on je još stariji ima 90 god.,umro Čarli,Lauda svi mlađi od njega i po 10,20 god. Ja se mogu kladiti da on sa tim parama nešto radi na sebi, mijenja organe, mijenja krv i tko zna što već ne. Pa čovjek ima malo dijete sa 87 i mladu ženu ,kako je on čunu namjestio u ovim godinama da radi i on je još pun entuzijazma …

TORPEDO

Počivao u miru!

robif

Počivaj u miru,ali…. Nemogu reči da 90.ih nisi uništavao F1 sa svojim idejama.Sječam se kad te je Villeneuve popljuvao javno 96.-97.

Deyo

Pravila za 1994. su bila njegova genijalna ideja, da ukine sva elektronska pomagala, sto je ionako već divlje aute učinilo opasnim za vožnju. Senna je pred početak sezone najavio smrtonosne ishode, kao rezultat toga, i svi znamo da je nažalost bio u pravu. Ono 2003. mu nije trebalo, da popusti pod Ferrarijem i proglasi specifikaciji Miselinki nelegalnim, nakon 3 sezone, jer su Montoya i Raikkonen bili svega par bodova iza Schumacheara. Isto kao i 2009. kazna za Ferrari i McLaren zvana double difusor koji je bio ugrađen u Brown i koji je vozaču koji može i nije bio najbolji ma… Read more »

mars32

R.I.P.

DMX

R.I.P

Desmosedici

R.I.P.

Related Posts