Schumacher: Zašto ne bismo imali mogućnost proći u Q2?

Prema viđenom u Bahreinu, odgovor bi bio: Zato što je Haasov bolid daleko najsporiji na gridu. Međutim, Mick vjeruje da se stvari mogu popraviti tijekom sezone, posebno kad prikupi nešto više F1 iskustva.

Kvalifikacije za Veliku nagradu Bahreina neslavno su završile za Haasove rookie vozače. Mick Schumacher osvojio je 19., a Nikita Mazepin posljednje 20. mjesto. Još veći razlog za zabrinutost je veliki zaostatak za posljednjom pozicijom koja je vodila u Q2. Nijemac je vozio 1:32,449 i ostao osam desetinki sekunde iza Carlosa Sainza u Ferrariju, koji je prošao dalje 15. vremenom.

Govoreći o tim kvalifikacijama, Schumacher ističe faktor vlastitog neiskustva na prvom Grand Prix vikendu u Formuli 1 te vjeruje da će tijekom sezone situacija biti nešto bolja. Po njemu je vikend u Bahreinu prošao u skladu s očekivanjima.

“Ne bismo trebali govoriti da je bilo razočaravajuće na bilo koji način. Mislim da smo se snašli prilično dobro. Imali smo jedan čisti krug i to je ono što smo željeli. Uspjeli smo doći blizu onoga što smo i zamišljali po pitanju naše brzine.”

“Jasno je da smo imali određeni zaostatak. Ja sam sa svojim krugom zadovoljan 95 posto, a naravno da postoji puno stvari u kojima se mogu poboljšati i definitivno ću nastaviti na tome raditi. Za mene je važno prikupljati iskustvo, a onda nadam se, pretvoriti ga u kontinuirani napredak od sesije do sesije”, kaže sin sedmerostrukog prvaka svijeta.

Mick Schumacher, Haas F1 (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)

Haas je u Bahreinu bio dosta sporiji čak i od Williamsa, čiji se George Russell uspio probiti u drugu rundu kvalifikacija. Haas je bio jedina momčad koja nije imala predstavnika u Q2, no Mick je optimist i smatra da će na nekim drugim utrkama imati realnu šansu za prolazak prvog kvalifikacijskog kruga.

“Imam pozitivan stav u tom smislu. Radit ćemo na tome i ja ću mnogo raditi na sebi. Primjećujem motivaciju unutar momčadi i ne vidim razloga zašto ne bismo bili optimistični tijekom sezone. Možda ćemo u nekom trenutku imati i mogućnost za prolazak u Q2”, izrazio je nadu Mick Schumacher.

Sljedeća utrka vozi se u Imoli od 16. do 18. travnja. Haas će na tu utrku doći s određenim novitetima na svom bolidu, a vidjet ćemo hoće li to Schumachera i Mazepina približiti ostatku društva.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Optimizam tu neće pomoći. Ako nećeš kupit novog konja a imaš ragu, nove potkove su ti preskupe, zob da i ne spominjemo, ne možeš očekivati da gladna raga poleti, zar ne? Novi besplatni vozači su ovdje totalno bez šanse. Kuku si ga vama!

TORPEDO

Najslabiji bolid,neiskustvo…

Related Posts