Haas u Imoli donosi zadnje promjene na bolidu VF-21

Američka momčad odlučila je sve karte baciti na razvoj bolida za 2022. godinu, a zadnje i to male promjene naspram bolida korištenog u Bahreinu, vidjeti ćemo u Imoli. Njihov VF-21 bolid neće doživjeti velike promjene jer u ekipi Haasa smatraju da je nepotrebno trošiti dva tokena koji su im preostali za razvoj bolida.

“Bit će malih izmjena za Imolu, bez velikih promjena da budem iskren. Samo neki mali dijelovi koji nisu bili spremni i za koje smo mjesecima znali da neće biti spremni (za Bahrein). Nije da su kasnili za prvu utrku. Imati ćemo neke dijelove spremne za Imolu i dalje nećemo mijenjati bolid, kao što sam prethodno rekao“, govori Steiner.

Dodaje Steiner da je ipak ovogodišnji bolid dosta drugačiji nego prošlogodišnji:

“Podnica je promijenjena, kao i novo prednje krilo. Karoserija se promijenila jer je očito došlo do nekih promjena na motoru i kočnicama. Dakle, došlo je do prilično velikih promjena ako usporedite ovogodišnji bolid s onim iz prošle godine.”

Mick Schumacher, Haas VF-21 (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Naravno svi u momčadi su svjesni da ova sezona služi za učenje njihovih rookie vozača, te Steiner objašnjava:

“Rekli smo da moramo napraviti korak natrag da bismo napravili dva koraka unaprijed. To je naša godina, prijelazna godina.“

Dakle pred Steinerom i ekipom je koliko toliko mirna godina zbog financijske sigurnosti i medijske pažnje, a iduće sezone očekuje se korak unaprijed prema momčadima iz sredine poretka.

Select the widget you want to show.

Total
8
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Emil
08.04.2021. 23:24

Ruska lova u Američkom džepu – miruje. Pa se ti misli, kaj to znači?
A kaj bi tu stari Shumi rekal svom sineku? Joj, joj!

avatar
Deyo
08.04.2021. 12:19

Najbolja promjena ce biti izbor novog sefa i vrha, jer pod ovim vodjstvom, momcad vec ima par sezona bez rezultata, sto je neoprostivo. Sigurno Gene Hass nije ulozio novac da bi bio na dnu.

avatar
TORPEDO
08.04.2021. 10:21

Propala godina…koja tragedija za F1

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x