Video: Ferrari predstavio SF21

Kako su u Ferrariju i najavili (iako je nekim putevima snimka procurila nešto ranije), u 14:00 je na Ferrarijevoj stranici putem videa predstavljen novi bolid za 2021. – SF21.

Bolid će voziti, Carlos Sainz i Charles Leclerc, a prema izjavama Mattie Binotta bolid je bolja verzija prošlogodišnjeg SF1000. Unatoč ograničenjima u razvoju neka su poboljšanja napravljena, prvenstveno na pogonskoj jedinici i aerodinamici prednjeg kraja.

35 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
klepesina

Stvarno najruzniji nos od svih bolida neznas kao bi ga nazvao mravojed pimpek nosonja jos neke kljove sa strane….

svakako

Slažem se da je nos ružan. Ne bi ga nazvao ni mravojed ni pimpek ni nosonja..nazvao bi ga..klepesina.. upravo mi tako izgleda.

klepesina

Ja sam samo prenio utiske sa drugog foruma kolega nema potrebe za ruznim rijecima i poredjenjem ruzno je to..Vidi tako su ga nazvali navijaci ferarija koji osudjuju takav izgled nos uostalom mozes se i sam uvjerit u moje rijeci a forum znas i sam koji je da ovde ne pisem iz postovanja prema GP1 i politici ovog foruma…

Desmosedici

Evo, da ti i to pojasnim pa idem na spavanac..dakle, Ferrari nije smio raditi potpuno novi nos jer su dva odobrena žetona potrošili na druge stvari koje su smatrali prioritetnijim..tako je struktura nosa ostala ista, ali su ga ipak uspjeli modificirati da bude funkcioinalniji..nos je sada na početku sužen..nosači prednjeg krila su manjeg međusobnog razmaka, znači uži su i drugačija je kapa ispod i sa strana nosa..tako je poboljšan protok zraka ispod, oko vrha i sa strana nosa..čistija struja zraka ide između nosa i krila na badgerboarde..

Desmosedici

..evo malo o tome..da me se lažno ne optuži, nisam ja to izmislio..samo kopija članka: Formula 1 / Ferrarijeva prezentacija / Analiza Ferrari SF21: otpor smanjen čak i na homologiranom nosu! Franco Nugnes Ko-autor: Giorgio Piola 11. ožujka 2021., 10:37 SF21 predstavlja prekid sa razočaravajućim SF1000 iz kojeg je proizašao: unatoč brojnim regulatornim ograničenjima, tehničari Scuderia uspjeli su intervenirati kako bi drastično smanjili otpor, ozbiljan prošlogodišnji nedostatak. Rad na širokom nosu je primjetan poštujući homologaciju deformabilne strukture nosa. Ferrari je imao hrabrosti: SF21 predstavlja čisti prekid sa SF1000. A promjena skraćenice nije nimalo slučajna, dok se nekoliko timova odlučilo jednostavno… Read more »

mars32

Konačno predstavljeni crveni bolid omiljenih mi protivnika. Neka se što češće borimo za vrh poretka i nek bolji pobijedi.

Desmosedici

Svaka čast..takve volim!

FerrariHR

I dođe i taj dan, lijepo izgleda…
Nikakve drastične promjene vidljive golim okom, nadam se da su promjene ispod pokrova kako treba. U iščekivanju prve utrke, svim ekipama puno uspjeha, a na portalu što manje svađe a više dobrih utrka.
Forza Ferrari

mika.KA

“iako je nekim putevima snimka procurila nešto ranije”!?!?
Pa sta i predstavljanje boljida nemogu odraditi kak se spada!?
Sta rec,nista znacajno osim malo agresivnijeg izgleda.
Gdje su nestale emocije? Totalno hladno djeluje.

Desmosedici

Poslušaj..ovo je dobronamjerno..kada gledaš novi bolid, tada treba znati što gledaš..najbolje bi bilo da su svi bolidi pri predstavljanju u mat crnoj boji ..tada bi najbolje vidio konture i shvatio kakav je to bolid..nebi te optički zavaravalo šarenilo i blještavilo boja..pri ovakvom predstavljanju svi nešto “bljeskaju” i brzo preskaču detalje..Ferrari konkretno krije zadnji kraj..tu je napravio odličan posao..motor, mjenjač, zadnji ovjes i aerodinamika..to počinje već od sidepodsa prema natrag..posebno uski mjenjač sa podignutim diferencijalom, tako da zrak struji ispod!?..i stražnji ovjes..to se defakto ovdje ne vidi.

mika.KA

tu je napravio odličan posao..motor, mjenjač, zadnji ovjes i aerodinamika!?!?
Budemo vidjeli za dva tjedna 😉

robif

Protiv troroga( AMG) nevalja se bost

robif

Džaba vam novci moji sinovci…..još jedan juriš ba vjetrenjače

147 kt

ESSERE FERRARI. 🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹

Desmosedici

Eto, stigao je i naš ljepotan..lijep kao uvijek. SF21 je ustvari modificirani SF1000 u onim područjima gdje nije bio dobar..mislim da su otklonjene sve veće mane koje su prošle sezone koštale uspjeha. Najprije i najvažnije, nova PU koja se sa perfomansama sasvim približila konkurenciji..jedan žeton je potrošen na novi prednji ovjes a jedan na novi mjenjač..nos je modificiran koliko je bilo moguće u okviru propisa a da se na to ne troši žeton..znači iste je strukture kao i stari i vrijedi stari crash test, ali je ipak doživio dosta aerodinamičkih poboljšanja..bokovi, sidepodsi su vrhunski preuređeni….u unutrašnjosti je drugačiji raspored i… Read more »

Desmosedici

P.S. Mnogi se čude zašto je sad logo “Mission Winnow” u zelenoj boji?..Kada pogledate bolid vidite dominantnu crvenu boju, zatim takmičarski broj vozača i logo “Ray Ban” u bijeloj boji i logo “Mission Winnow” u zelenoj boji..Što to znači ili simbolizira? ..Pa naravno..talijansku zastavu..to je zamijenilo onu diskretnu talijansku trobojnicu koja bi se stavljala tu i tamo po bolidu..npr. na peraju..iako ima takva mala diskretna trobojnica i na ovom SF21 na vrhu nosa i sasvim mala na peraji poviše bočnih usisnika..taj stari “trik” talijanskih stilista nekada prije je koristio i Ducati..znao je složiti slične kombinacije boja svojih sponzora stilizirajući talijansku… Read more »

mika.KA

Lagano bolid crnilo hvata.
Sve vise i vise ulazi u tamu. Jesu to pripreme za sljedecu sezonu ako dode LH pa ce ferrari biti crn?

Desmosedici

Po tvojoj logici bi se to moglo tako zaključiti..stoga je Mercedes obojao bolid obratno ..sprijeda je crn a pozadi, posebno poklopac motora je srebren..to kao da simbolizira da Lewis odlazi?

klepesina

ako ode u ferari tada cu ih jedino simpatisat posto sam navijac vozaca ne i timova

Desmosedici

..ostani ti tamo gdje si.

klepesina

JA idem za vozacem to sam rekao to vise i u f1 znaju hahaha do god Lewis vozi u f1 navijacu za njega posle ce to biti Max Verstapen pa da vozi i bolid f2 jasno glasno

Desmosedici

..da se razumijemo, ne vjerujem ti da je to iskreno..indikativno je da se rugaš samo sa Ferrarijem i njihovim vozačima..ali ako je tako kako kažeš, a činjenica je da se voliš narugat, tada je pametnije je da se rugaš sa ostalim vozačima..nikako sa ostalim momčadima, jer ne znaš gdje će tvoj ljubimac završiti.

klepesina

Ja samo istinu pisem u svoje ime i uopste se ne rugam nikome a moj vozac gdje god da zavrsi on je na poziciji br 1 i uopste me nece smetat sutra da ode u bilokoji tim sa bilo kakvim uspjehom da vozi jer on je svoje odradio na najbolji nacin…

Desmosedici

P.S U prvom komentaru sam napravio mali previd ili lapsus..žetoni su potrošeni na stražnji kraj..mjenjač i zadnji ovjes..prednji ovjes je korigiran kao nos i prednje krilo, ali sve u okviru dozvoljenog, jer su žetoni za radikalne zahvate potrošeni na zadnjem kraju bolida.

TORPEDO

Naravno,najveća dobit ove godine biti će nova pogonska jedinica.
Da je prošle godine bila jača poredak bi izgledao bolje od 6 mjesta.
Ali ispeglane su sve slabe točke i čekamo narednu godinu…a ove se nadamo boljim rezultatima nego lani?

Desmosedici

Meni ovo izgleda odlično, zasad se više nije moglo..bolje reći više se nije smjelo..eto, da se još moglo poraditi na nosu..i još 20-tak konja..tada se ne bih plašio nikoga..to će biti dogodine sa novim bolidom..načuo sam da i Mercedes razmatra Ferrarijevu ideju o novoj izvedbi PU sa turbom u usisnoj kutiji..nitko ne spava, jer će se sve to zamrznuti na tri godine.

klepesina

načuo sam da i Mercedes razmatra Ferrarijevu.Stop pa majka mu stara ispade da radis u ferariju citajuci ovu recenicu NAPISI slobodno procitao sam negdje.PS dobronamjerna replika za ubuduce

Desmosedici

..kakve to veze ima načuo ili pročitao? ..zar moram paziti na svako slovo?..uostalom, nisam nikome ni dužan kazati kako sam nešto saznao..bitno je da je to tako..da je to istina… i bitno je da sam to sa vama podijelio u dobroj namjeri..da sam vam kazao nešto što niste znali..to je poanta moga javljanja..ne da se pravim važan, ni da se rugam..niti da sam ljubomoran ako netko nešto zna..rekao sam..najviše bih volio kad bi svi bili konstruktivni pa ovdje sa nama podijelili nekakva svoja znanja i saznanja..a ne stalno nekakve gluposti..vrijeđanja, omalovažavanja.

klepesina

Ima razlike ako je ti ne vidis da ti pojasnim da bi nesto nacuo moras radit u svjetu bliskom f1 a to nisi sigurno…Procitat mozes isto kao i mi svi ovde e to je ta razlika.Ps niko te ne vrijedja niti omalovazava samo ti skrece na paznju da se ne prestavljas necim sto nisi a nas sve ovde ili nas par ti mislis u svoj glavi da smo svi budale e tu se vec osjecam prozvanim .Sve to mi isto mozemo procitat i sami bez da nam iko pise .Nadam se da ces sad skontat poentu mog pisanja i repliciranja… Read more »

Desmosedici

..eto vidiš..odakle ti znaš kako sam ja nešto saznao?..imam ja nekih informacija dobivenih i na drugi način..a ti imaš pogrješne predrasude i jal..i ja tebi sada “drugarski” savjetujem..ne razbijaj glavu o meni..reagiraj ako nešto pogrješno napišem..ispravi me ili nadopuni ako znaš nešto više.

klepesina

uopste ne razbijam glavu o tebi samo malo ovako te ispravim s vremena na vrijeme pocnes da brkas a nemam te sta ispravljat google je cudo isto i tamo pise sto i ti ovde pises

Desmosedici

Google jest čudo..ali kako za koga..ne može ti Google dati ideju da nešto tražiš ako o tome nemaš pojma..ne znaš da to postoji ili ne znaš da se to dogodilo..treba znati o čemu se radi, poznavati tematiku, da bi to potražio na Google-u..znači, može ti pomoći, eto, u nekim brojkama , statistikama, detaljima, dakle u nečemu što se ne može zauvijek pamtiti..tako osvježiš pamćenje, obnoviš sjećanja na neke zaboravljene detalje.. ali prvo i najvažnije je da moraš imati o tome znanje i saznanje u svojoj glavi..kažem ti, džabe Google za mnoge..Ajde, ostaj mi zdravo i završimo glupu priču.

Desmosedici

P.S. evo ti primjera..pregledaj Google, sve na svijetu što je na njemu objavljeno vremenski prije mojih prvih komentara o ovom Ferrariju SF21..što ćeš naći?..nećeš naći ništa..što to znači?..to znači da ja to nisam skinuo sa Google-a nego da znam nešto o tome..možeš tako, ako se potrudiš, da pogledaš i prezentacije ostalih bolida i vremenski usporediš moje komentare sa komentarima koje ćeš naći na Google-u u svezi tih bolida..rezultat će ti biti isti..Ajde, opet mi ostaj zdravo i završimo glupu priču..definitivno.

147 kt

🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹💪💪💪💪

TORPEDO

Bella Macchina!!!

Related Posts