Tost: Tsunodi će se dogoditi poneki sudar, ali očekujemo strmu krivulju učenja

Momčad AlphaTauri, ranije pod imenom Toro Rosso, “odgojila” je brojne F1 vozače. Vettel, Ricciardo, Verstappen, Sainz, Gasly… Najuspješniji su među brojnim vozačima koji su vozili za momčad iz Faenze, a najnoviji projekt je Japanac Yuki Tsunoda.

Njegova se karijera do sada razvijala vrlo brzo. Yuki Tsunoda u Europu je došao prije dvije godine, lani debitirao u Formuli 2 i osvojio treće mjesto u ukupnom poretku pa zaradio poziv u AlphaTauri i za manje od mjesec dana debitirat će na najvišoj sceni.

O očekivanjima od svog novog vozača govorio je šef momčadi Franz Tost: “Očekujemo da krivulja učenja u njegovom slučaju bude prilično strma, trebao bi doći do dobrih nastupa prilično brzo.”

“Naravno, dogodit će mu se neki sudari, to je dio razvojnog programa, ali ono što je izvanredno s njegove strane je kontrola bolida, njegova snaga na kočenjima i brzina u brzim zavojima. Nastavi li proces učenja onako kako je radio na testovima u Imoli i Abu Dhabiju prošle godine, siguran sam da ćemo od njega vidjeti neke fantastične utrke.”

S druge strane garaže bit će Pierre Gasly, pobjednik prošlogodišnje utrke u Monzi, koji je već najavio da je spreman preuzeti ulogu vođe momčadi.

“Pierre je vrlo sposoban vozač i sada ima potrebno iskustvo za ulogu vođe u momčadi i za Yukija. Svaki se vozač uspoređuje s timskim kolegom pa što je taj kolega bolji, tako vozač jače radi kako bi sebe unaprijedio.”

“Yuki može naučiti mnogo od Pierrea u svim segmentima, primjerice uspoređujući vremena krugova, postavke bolida, vozačke putanje. Sve je to vrlo važno, posebno na stazama koje će biti nove za Yukija. Ako imate dobrog i iskusnog timskog kolegu, možete uspoređivati mnoge različite parametre, što vam onda pomaže u vlastitim nastupima”, rekao je Tost.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Vidjet ćemo što će od njega ispasti..Seb, Max, Ricci, Sainz..može i Gasly i Albon..i to je to od sve te “škole”..Jean Eric Vergne?..po meni jako dobar vozač..ne znam što je tu “zaštekalo” da su ga se onako riješili?

west 44

Tsunoda je odličan vozač,gledao sam ga F2 seriji!

Related Posts