Mercedes: Nema brzih rješenja za slabosti stražnjeg dijela bolida

Na predsezonskim testiranjima u Bahreinu Mercedes je otkrio određene nedostatke na svom bolidu, posebno vezano uz nestabilnost stražnjeg dijela, a pitanje je hoće li probleme otkloniti u kratkom periodu do prve utrke…

Netipično za njega, Lewis Hamilton je za vrijeme testiranja imao dvije piruete na stazi sa svojim novim bolidom W12, a Valtteri Bottas također se žalio na nestabilnost stražnjeg dijela bolida.

O tim problemima govorio je glavni strateg Mercedesa James Vowles: “Bilo je prilično evidentno da se bolid ponašao loše, dok je suprotno tome Red Bull imao vrlo stabilan bolid, posebno kroz završni sektor kruga. Mislim da je to poštena opservacija.

“Sve je bilo vidljivo i izvana, a rekao bih da su i vremena krugova odraz toga. Isto tako, pošteno je reći da nemamo rješenja, barem ne u periodu od 24 sata nakon završetka testova. Dostupna nam je ogromna količina podataka i imamo pred sobom dugačko putovanje na kojem trebamo shvatiti što je uzrok naših problema.”

U Mercedesu za jedan dio problema krive vjetar, no priznaju da su uvjeti bili jednaki svima, a da se ostale momčadi ipak nisu toliko mučile.

“Kad vjetar dolazi iz smjera iza bolida gubite dosta potisne sile. Gume se onda prilično lako pregrijavaju na toj stazi, a ako počnete proklizavati, gubite još više gripa i sve je gore. Tako da, nekoliko je problema”, objašnjava glavni inženjer Andrew Shovlin.

“Što je važno, mogli smo vidjeti da neki od naših suparnika nisu imali probleme kao mi, tako da se moramo koncentrirati na razumijevanje zašto je stražnji dio bio pomalo slab, kako ga možemo učiniti stabilniji i predvidljivim, a na tome trenutno i radimo.”

“Nadamo se da tijekom trkaćeg vikenda neće biti tako teško vozačima jer su se morali stvarno pomučiti da bi postavili vremena krugova koja su postavili.”

Mercedes je u utorak na stazi Sakhir odradio i svoj dan snimanja te još neko vrijeme proveo na stazi s bolidom W12, tražeći odgovore na probleme koje su otkrili.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
igo

žao mi je mečke kaj budu morali potrošiti puno vremena da dovedu to sranje od bolida na šine. jer ostali, osim rb se neće približiti, a titula im ne gine ovu sezonu

Desmosedici

Drugog dana testiranja, Leclerc sa Ferrarijem je imao problem sa većim trošenjem stražnjih guma..govorilo se da bolid “jede” gume..utvrdili su da im fali downforcea na stražnjoj osovini..kada nema dovoljno downforcea gume počnu klizati u krivinama, također i pri trakciji tj. ubrzavanju što dovodi do pregrijavanja i povećanog trošenja..nakon toga se u boksu poradilo na drugačijim postavkama tj. set up-u..sljedeći dan nije bili takvih problema. Sainz je odvozio i treće najbolje vrijeme..vidjećemo u pravim utrkama kako tu stvari stoje.

Related Posts