Gasly: Razočaranje je veliko, ali nosimo iz ovog vikenda i puno pozitivnih stvari

Velika je očekivanja imao Pierre Gasly od utrke u Bahreinu, a veliko je bilo i razočaranje kad mu je utrka uništena već nakon nekoliko krugova.

Ne može tu vozač AlphaTaurija kriviti bilo koga osim sebe samoga. Sami start je odradio dobro i sačuvao u kvalifikacijama stečenu petu poziciju, iako je bio na srednje tvrdim gumama, za razliku od vozača oko njega koji su bili na mekšim.

Ubrzo je uslijedio period sigurnosnog automobila, a kad se novi Aston Martinov Safety Car povukao sa staze na ulasku u četvrti krug, Gasly je bio u borbi s vozačima McLarena i tu je skrivio kontakt s bolidom Daniela Ricciarda.

“Naravno da sam vrlo razočaran. Imali smo dobar vikend od trenutka kad smo stigli i start s pete pozicije, tako da sam se nadao nekim dobrim bodovima, ali onda je praktično bio kraj nakon kontakta s Danielom. Slomio sam prednje krilo, imao sam oštećenje podnice i bio sam minutu iza nakon prvog kruga utrkivanja. Vrlo razočaravajuće.”

“No, mislim da ima dosta pozitivnih stvari koje možemo ponijeti s ovog vikenda i tome ćemo težiti za utrku u Imoli”, rekao je Gasly.

Pierre Gasly of France driving the (10) Scuderia AlphaTauri AT02 Honda (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Da AlphaTauri ne mora kući bez bodova pobrinuo se debitant Yuki Tsunoda osvajanjem devetog mjesta, a šef momčadi žali za dobrom prilikom koja se nudila. AT02 je prošlog vikenda definitivno bio bolid spreman za veće stvari. Čak je Franz Tost malo i požalio što je Gasly startao na mediumu, iako se to nakon kvalifikacija činilo kao velika prednost za Francuza.

“Možda bi mekše gume spriječile tu nesreću, budući da je grip na srednje tvrdim nakon perioda sigurnosnog automobila bio prilično loš. Od tada, Pierreova je utrka bila kompromitirana jer je imao i oštećenje podnice, što je dovelo do velikog gubitka performansi.”

“Bez obzira na to, u posljednjem stintu pokazao je neka fantastična vremena i bio je jedan od najbržih na stazi. Odradio je fantastičan posao u kvalifikacijama i pokazao brzinu u utrci, ali nije imao sreće”, rekao je šef momčadi Franz Tost.

Bez prilike za osvajanje bodova, Gasly nije niti ostao na stazi do kraja utrke, već je parkirao u garažu pet krugova ranije čuvajući mjenjač. Novu priliku za nešto konkretniji bodovni ulov AlphaTauri će imati u Imoli. Druga utrka sezone na rasporedu je 18. travnja.

Related Posts