Pietro Fittipaldi ostaje testni i rezervni vozač Haasa

Slavno prezime Fittipaldi ostat će u Formuli 1 i ove sezone, pošto Pietro ostaje odrađivati ulogu testnog i rezervnog vozača Haasa.

Pietro je prošle sezone debitirao na VN Sakhira kao zamjena za ozlijeđenog Romaina Grosjeana, a odvozio je i posljednju utrku prvenstva Abu Dhabiju.

“Svi smo sretni što nastavljamo našu vezu s Pietrom Fittipaldijem. Unatoč zahtjevu za nastup na utrci s vrlo malo vremena za pripremu, nesumnjivo je solidno odradio posao za nas jer VF-20 nije ni testirao. Nije se dao smesti, pokazao se strpljivim i u konačnici je učinio ono što je traženo – doveo je bolid do cilja u Bahreinu i Abu Dhabiju”, izjavio je Guenther Steiner.

“Zahvalan sam Geneu Haasu, vlasniku tima i Guentheru na još jednoj prilici. Sada radim s inženjerima već par godina i stvarno se osjećam kao da smo jedna velika obitelj u Haasu. Zaista se radujem novoj sezoni i zaista sam jako uzbuđen što sam opet s njima u Bahreinu u ožujku”, dodao je Pietro.

Fittipaldija tako očekuje uloga podrške potpuno novoj momčadskoj postavi Haasa – Micku Schumacheru i Nikiti Mazepinu.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
parazit

Živjelo prezime Fittipaldi u F1. Sretno Pietro,……

Desmosedici

Zanimljivo, stari Fittipaldi kad je došao u Brazil dao je sinovima “brazilska” imena Emerson i Wilson..valjda da se bolje uklope i asimiliraju u društvo a oni sada opet imaju unuke opet sa talijanskim imenima Pietro i Enzo.

Desmosedici

Evo malo vijesti: Ferrari provodi tri dana u Jerezu testirajući 18-inčne Pirelli gume Roberto Chinchero 19. veljače 2021, 13:02 Ekipa Cavallina otvorit će 30-dnevni test koji je FIA ​​dodijelila milanskom proizvođaču Pirelli za razvoj niskoprofilnih guma koje će se od sljedeće godine koristiti na F1 bolidu sa ground effect-om. Dugi program razvoja 18-inčnih guma koji je planirao Pirelli tijekom 2021. godine (ukupno 30 dana) započet će sljedeći ponedjeljak na stazi Jerez. Ferrari će krenuti na stazu, koristeći SF90 postavljen prema specifikacijama potrebnim za ugradnju guma s novim dimenzijama koje će biti uvedene u Formulu 1 počevši od 2022. godine. Program… Read more »

Related Posts