Alfa Romeov C41 odradio prve kilometre

McLaren, Red Bull, AlphaTauri i Williams već su odradili prve kilometre na stazama sa svojim novim bolidima, a u petak je na red došla i Alfa Romeo, odradivši prve krugove sa svojim najnovijim bolidom.

Švicarski tim lansirao je C41 na svečanosti u Varšavi u ponedjeljak, a prisutni su bili glavni vozači Kimi Räikkönen i Antonio Giovinazzi, testni i rezervni vozač Robert Kubica, te šef momčadi Fred Vasseur.

Danas je bolid prvi puta bio u akciji na stazi u Barceloni, s Kubicom za volanom.

“Uvijek je poseban trenutak biti prvi koji vozi novi automobil. Današnji fokus bio je osigurati da sve funkcionira kako je planirano i osigurati da svi sustavi budu funkcionalni, tako da performanse nisu bile cilj, ali uzbuđenje vožnje s ovakvim automobilom je uvijek prisutno. Bolid se čini dobrim i radujem se što ću ga još jednom voziti kasnije u sezoni”, rekao je Kubica.

“Današnji rad presudan je korak u našim pripremama za sezonu i drago mi je izvijestiti da je dan protekao prema planu. Uspjeli smo izvršiti sve provjere koje smo zacrtali i sada se možemo usredotočiti na analizu tih prvih bitova podataka i pripremiti se za sljedeći test za dva tjedna”, dodao je Vasseur.

Predsezonska testiranja održavaju se od 12. do 14. ožujka, prije otvaranja sezone na VN Bahreina dva tjedna kasnije.

Related Posts