Formula 1 vraća start utrka na puni sat i skraćuje vrijeme slobodnih treninga

Službeno je potvrđeno da će u novoj sezoni utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 startati na puni sat, a ne deset minuta nakon punog sata, kao što je to bio slučaj prošle godine. Također, objavljeno je da prvi i drugi slobodni trening više neće trajati 90 minuta.

Navedene promjene u održavanju Grand Prix vikenda tijekom 2021. godine nisu veliko iznenađenje jer se tako nešto već najavljivalo proteklih tjedana.

Prebacivanje starta svih utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 na deset minuta nakon punog sata nije donijelo nekakve pozitivne promjene i vodstvo natjecanja odlučilo je utrke ponovno startati na puni sat, kao što je to bio slučaj u prošlosti. Objavljeni su i termini održavanja utrka pa je tako start Velike nagrade Bahreina zakazan za 28. ožujka u 18 sati po lokalnom, odnosno 16 sati po hrvatskom vremenu.

Prvi slobodni trening na Velikoj nagradi Bahreina vozit će se 26. ožujka od 14:30 po lokalnom vremenu, a novost je da će svi slobodni treninzi u novoj sezoni trajati po 60 minuta. Ranije je bila praksa da su prvi i drugi trening trajali po 90 minuta, a treći jedan sat.

Dakle, timovi će ukupno tijekom trkaćeg vikenda imati jedan sat manje za treninge pa će trebati malo mijenjati svoje programe. Takva bi odluka trebala rezultirati nešto većom aktivnošću na stazi tijekom treninga jer se ranije često događalo da tijekom 90-minutnih treninga bude puno “praznoga hoda”.

Termine svih Grand Prix vikenda možete pogledati u tablici, uz napomenu da su navedeni termini sesija po lokalnom vremenu.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Onih deset minuta kasnije mi je bilo nekako bolje…..Iako nevidim tu nekakve pozitivne ni negativne promjene

mody

super bolje nego 15 10 glupi termin,, sada ce utrke počinjati u 13 00 super a treca utrka u kalendaru,,ne vise odluče.

Related Posts