SF21 ime je Ferrarijevog bolida za iduću sezonu, Binotto najavljuje drukčije predstavljanje

Šef Ferrarijeve momčadi, Mattia Binotto, iznio je planove svoje momčadi za period između dviju sezona. Najavljuje zasebno predstavljanje momčadi i vozačke postave koju će činiti Charles Leclerc i Carlos Sainz, dok bi bolid javnosti mogao biti predstavljen neposredno prije početka testiranja. Ipak, otkrio je naziv bolida…

“Već smo odlučili o imenu bolida za sljedeću godinu. Bolid će se zvati SF21. Vrlo jednostavno ime jer vjerujemo da je sljedeća godina zapravo tranzicijska pred 2022. Zato smo odlučili ostaviti SF21 kao ime bolida. Bit će to jednim dijelom bolid zamrznutog razvoja, s istom šasijom kao i u 2020.”

“Organizirat ćemo drukčije predstavljanje našeg bolida sljedeće godine. Organizirat ćemo prvo event na kojem ćemo predstaviti momčad i naše vozače navijačima, partnerima i predstavnicima medija. Moguće da ćemo organizirati drugi event, koji bi mogao biti direktno na zimskom testiranju u Barceloni, gdje ćemo otkriti naš bolid. To će nekako biti napravljeno na drukčiji način”, najavljuje Binotto.

Timovi za sljedeću sezonu ne smiju mijenjati šasiju bolida, ali smiju raditi na aerodinamici i potrošiti dva razvojna tokena na neke druge preinake. Naravno, Ferrari se najviše uzda u novi motor.

“Mogu potvrditi da motor dobro radi na dinamometru. Mislim da u pogledu performansi dobro napredujemo, značajno u odnosu na 2020. godinu, te da ćemo ponovno biti kompetitivni s našom pogonskom jedinicom. Mišljenja sam da nećemo biti najgori među proizvođačima i kažem to na temelju podataka koje sam vidio, ali ne znam što čine drugi ili koliko su oni napredovali. Dajemo najbolje od sebe kako bismo poradili na slabostima ovogodišnjeg bolida za sljedeću sezonu”, poručio je Binotto.

Ferrari je sezonu završio na šestom mjestu konstruktorskog poretka, što je talijanskoj momčadi najgori rezultat u posljednjih 40 godina.

10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mika.KA

Nadam se da nece binotto razocarati!
Do sada je sve radio da razveseli navijace lh i merca! Neka tako i ostane!
Binotto legendo!!!

robif

Science Fiction?

TORPEDO

I naravno,opet tokeni…Ferrari i Mclaren će jednog morati potrošiti na motor,znači da im za razliku od svih ostalih ostaje samo jedan za aerodinamiku…baš interesantno,ma kome to najviše pogoduje,ne mogu se sjetit haha…Vučiću,al ne srpskom…

west 44

Same Fuck 21!!!

Desmosedici

Fako, hvala na minusu.

FerrariHR

Weste
Evo dajem ti plus zbog imena, nije loše. Nadam se da neće tako bit. Zbog F1 općenito i zbog Ferrarijeve momčadi same. Sretni blagdani..

west 44

I ja mislim da gore ne može.Sretan i tebi Božić i Nova godina!!!

Desmosedici

Bit će bolje..od ovoga može i gore, ali ne i za Ferrari.

FerrariHR

Nadam se pajdo. Sretni blagdani Desmo

Desmosedici

Također..i svima na portalu i forumu!

Related Posts