Mekies: Nove gume za 2021. uzrokovat će dosta glavobolja

Pirelli je za iduću sezonu Formule 1 pripremio nove gume, a sportski direktor Ferrarija ističe da bi momčadi s tim gumama mogle imati dosta poteškoća…

Nove gume testirane su u Bahreinu, a vozači nisu bili impresionirani. Pamtimo oštre kritike Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela, koji su predložili da Formula 1 nastaviti koristiti gume koje su i do sada bile u upotrebi.

S druge strane, Toto Wolff je pozvao vozače da pruže podršku Pirelliju, ističući da su nove gume nužne zbog zahtjeva koje pred njih postavljaju aktualni bolidi, a kako ne bi dolazilo do pucanja i sličnih nedaća. Evo što o toj temi kaže sportski direktor Ferrarija, Laurent Mekies:

“Znamo da su gume napravljene za bolju sigurnost, taj prototip, i tako je kako je. Svi želimo sigurnost, svi želimo pritiskati koliko god možemo bez zabrinutosti za sigurnost guma i mislim da je Pirelli upravo to i omogućio.”

“Da, kad je u pitanju nedostatak prianjanja, ne volimo nedostatak prianjanja, ali ako je to cijena koju moramo platiti, sigurno da je to u redu. Nezgodna je stvar da ove gume osim nedostatka gripa dolaze i s promjenama balansa kroz zavoje i to će vjerojatno uzrokovati dosta glavobolja i promišljanja tijekom zime, da bismo dokučili kako se najbolje s time nositi.”

Vozači su se u Bahreinu žalili na podupravljanje i isticali da nove gume ne otklanjaju problem pregrijavanja. Budući da bolidi ostaju praktično isti kao ove godine, prilagodba na nove gume mogla bi dosta utjecati na odnos među momčadima u narednoj sezoni.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Dajte još kojeg proizvođača pa mođda bude bolje…..ma da Pirelli radi gume kakve je FIA tražila

Related Posts