Vettel: Nadam se da će Formula 1 odustati od prelaska na nove gume u 2021.

Tijekom jučerašnjih slobodnih treninga za Veliku nagradu Bahreina, vozači i timovi isprobavali su gume koje Pirelli priprema za sljedeću sezonu. Blago rečeno, komentari su bili negativni.

Sebastian Vettel komentirao je nakon treninga kako gume ni po čemu nisu bolje od onih koje se koriste u ovoj sezoni te ističe nadu da do korištenja ovih novih guma neće niti doći.

“Nisu korak naprijed, zapravo suprotno. Isplatilo se probati, ali nadam se da te gume više nećemo vidjeti. Prilično su lošije u usporedbi s gumama koje trenutno koristimo. Dok god nemamo gumu koja će nam pružiti nešto što aktualne ne pružaju, kao recimo manje pregrijavanja ili bolju šansu za borbu s drugim vozačima, ne bismo trebali prelaziti na druge gume. Ove su definitivno lošije i samo će dodatno naglasiti sve probleme koje ionako imamo”, rekao je Nijemac.

Prilično oštar u komentarima je bio i Lewis Hamilton. Također smatra da se gume napravljene za 2019. trebaju koristiti i treću godinu zaredom.

“Na kraju 2019. su donijeli nove gume, kao i inače. Bile su prilično lošije pa su rekli da ćemo ostati na gumama od prošle godine. Dakle, imali su dvije godine za razvoj bolje gume, a sad su se pojavili s gumama koje su tri kilograma teže i sporije otprilike sekundu po krugu.”

“Znam da navijačima to zapravo ne čini neku razliku, ali iz kuta vozača, mi radimo s brendovima i partnerima koji prednjače u svojim tehnologijama, razvijaju se i napreduju. Ovdje se vraćamo s razvojem dvije godine unatrag, tako da stvarno ne znam što se događa”, izjavio je aktualni prvak svijeta.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Pirelli napravi kako mu FIA kaze ili sta već zatraži,uglavnom loše.Treba još proizvođača dovest.

Desmosedici

Pa i tim drugim bi FIA “kazala” kakve gume treba da naprave..zato i nema drugih.

Desmosedici

Kako to da ovo vide vozači a ne vide inžinjeri?..Ili samo ova dva bezvezna vozača nemaju pojma o čemu pričaju?..Zbunjen sam..Pratiteljcro i društvo, malo nam ovo pojasnite.

LUTHER

vratite još jednog proizvođača guma,

mody

vratite tvrde gume kao d 2000 do 2009 .

Related Posts