Hamiltonu treba posebna dozvola vlasti UAE i negativan test za utrkivanje u Abu Dhabiju

Status Lewisa Hamiltona za posljednju utrku sezone u Abu Dhabiju još uvijek je nepoznat. Britanac je u utrci s vremenom da se dovede u prihvatljivu tjelesnu formu i da dobije negativan nalaza na koronavirus.

Sedmerostruki prvak prošli je utorak objavio novost da je testiran pozitivno na COVID-19 zbog čega je propustio drugu utrku u Bahreinu. Kao njegova zamjena našao se George Russell.

Posljednji pozitivan slučaj u Formuli 1 je Lance Stroll koji je propustio VN Eifela na Nurburgringu. Kanađanin se oporavio prilično brzo i vozio je na VN Portugala dva tjedna poslije.

Međutim, situacija za Hamiltona je kompliciranija. Naime, vlada Abu Dhabija uvela je posebne uvjete za sve putnike koji su ušli u zemlju. Svi oni moraju ići u dvotjednu izolaciju s dolaskom. F1 i njene momčadi su zaradile pravo na izuzetak od tog pravila, ali grid je bio obvezan da danas odlete u Abu Dhabi gdje će se izolirati u hotelima oko staze.

Hamilton je još uvijek u izolaciji u Bahreinu koja traje deset dana, što znači da mu ostaje još tri dana izolacije. Nakon toga mu treba negativan test i posebna dozvola vlasti u Abu Dhabiju da doleti u zemlju bez obavezne karantene.

Toto Wollf naglasio je da će Hamiltona čekati njegov bolid ako će biti u mogućnosti da se utrkuje.

“Vjerujem da ako se Lewis oporavi i ako mu je svakim danom sve bolje da će biti s nama u Abu Dhabiju,” rekao je Wolff nakon VN Sakhira.

FIA-in trkaći direktor Michael Masi rekao je da je Hamiltonova sudbina u rukama državnih vlasti Bahreina i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Očito je da svaka utrka ovisi o državnim vlastima, zakonima i regulacijama. Hamilton ovisi o odlukama Bahreina i UAE oko vlastitih kriterija.”

“Ako će upotpuniti njihove kriterije i ako će proći naš protokol testiranja, onda neće biti problema,” rekao je Masi.

Hamilton je još na VN Turske osigurao svoju sedmu titulu svjetskog prvaka.

19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Mercedes: otkrijmo učinke ciklone Russell Napisao: Roberto Chinchero 8. prosinca 2020., 10:14 Brackleyeva momčad suočena je s raskrižjem: pružite Lewisu Hamiltonu stabilnost i potvrditi Bottasa uz njega 2021. ili je ludost ostaviti Georgea još godinu dana u Williamsu ako se Lewis odluči povući nakon osmog naslova prvaka svijeta? Analizirajmo prednosti i nedostatke vrlo zapetljane situacije koju će Toto Wolff morati otkriti što je prije moguće kako bi izgradio budućnost zvijezde. Emotivni val koji je oslobodio vrisak Georgea Russella u nedjelju ne jenjava. Pitanje koje drži klupu očito je očito: kako Mercedes sada drži Engleza parkiranog na Williamsu još jednu sezonu?… Read more »

Desmosedici

Stvari se kompliciraju. Izgleda da Red Bull igra zakulisnu igru..vagaju između Pereza i Albona, a istovremeno vabe i Russella i to već za slijedeću sezonu..čekaju što će Totto i društvo odlučit u svezi Russella.

Desmosedici

Volio bih u Abu Dhabiju vidjeti Lewisa i Russella, oba u Black Mercedesu..neka Bottassa tu utrklu pošalju un Williams..i to umjesto Latifija..neka Aitkena.

Desmosedici

P.S. Pojavile su se glasine da je utrka u Sakhiru potakla da bi se proces mogao ubrzati..da bi već slijedeću sezonu Russell mogao biti u Mercedesu..To bi bilo fer prema fanovima F1 i cijeloj F1 zajednici..kad su već sa svojom “politikom” doveli do toga da postoji samo jedna momčad..zapravo, jedna dominantna momčad koja u pravilu pobjeđuje i jedna koja čeka njihov kiks da bi nekako pobjedila..eto, u svemu tome, dogodi se i nešto nepredviđeno..dvije momčadi su pobijedile igrom slučaja..iskoristile su kaos i izvanredne uvjete..dakle, kad već nemamo takmičarsku neizvjesnost što se tiče najglavnijeg, onog zbog čega se gledaju utrke, dakle… Read more »

klepesina

to je vec bilo sjeti se dva vozaca koja su se takmicila ROS-HAM toga vise nema niti ce biti jednostavno konkurencija je blizu red bul, je tu ferari mozda .A russel sve i da dodje iduce sezone a nece doc opet nece bit dva vozaca vec samo jedan tako to rade top momcadi imas dva vozaca znas ko ti je no1 ko 2 i oba rade za dobrobit tima tako se sve uzima

Desmosedici

Znaš onu staru? Papir sve trpi!..a internet još više..čitam te špekulacije pa želim to s vama podijeliti..teško da će se to i dogoditi.

klepesina

nije politika svima su ista pravila pravi bolid if u know to build al ocito da nesto ne ide nesto hvali sta neznam al znam da nije Mecka tome kriva ocit primjer red bull i ostale momcadi koje su se dostaa digle

klepesina

nema ti od tog filma nista king se vraca u svoj bolid i botara uzima pobjedu

Mike-ferrari

Sigurno ce ga minirati zato sto je crnac

Mike-ferrari

Sigurno nije ni covid pozitivan

klepesina

mogu mu se samo poigrat sa trecom nogom

mozese23

Od svih vozaca njemu bi poslednjem dali.

klepesina

zavrseno je to lewis je na pol positionu u nedelju mozete pare stavit svi

mozese23

posebnu dozvola tesko ce dobiti, ne znam da li si bio dole ali rasizam je tamo normalna stvar …

LUTHER

ajd nek lewis dobrovoljno odustane od utrke (iako teško jer će sigurno htjeti proslaviti naslov prvaka na zadnjoj utrci), pa nek russell dobije još jednu priliku da vozi merdeces… nek mali uživa na kraju sezonu jer mu je cijela sezona bila užasno teška, uvijek blizu bodova al nikak da ih osvoji.. mislim da bi mu takav rasplet na kraju sezone dalo dodatni poticaj za sljedeću sezonu…

klepesina

uzivace u simulatoru i na testovima kada se zavrsi sezona ne sekiraj se.kakav rasplet kakav poticaj dobice priliku kad dodje vrijeme za to a kada ce i gdje ce dobit tu priliku to ce toto odlucit

robif

Ajde dajte ovim Arapima neka si pokupe “migrante” iz Europe

west 44

Neće migrant tamo gdje je šerijat i strogi zakoni ,vole i oni liberalizam,slobodu,sex ,drogu i ostale ovozemaljske blagodati!!!

klepesina

i jos da nabodu nozem podjekad ponekoga prolaznika

Related Posts