Hamilton: Mogao sam ići još brže

Lewis Hamilton je odličnom vožnjom u kvalifikacijama za VN Bahreina osigurao još jedan, 98. po redu u karijeri, pole position te će u sutrašnju utrku krenuti s prve startne pozicije.

U kvalifikacijama gdje nije bilo previše neizvjesnosti Lewis je još jednom pokazao kvalitetu te nije dao priliku Valtteriju Bottasu ni Maxu Verstappenu da mu ‘otmu’ prvu poziciju, a sam Hamilton je nakon kvalifikacija izjavio da je zasigurno imao još nešto vremena ‘u rukavu’.

”Početak kruga je bio solidan, ali sam sigurno mogao malo bolje proći prvi zavoj, a u šestom zavoju sam izgubio nešto vremena jer sam bio preoprezan.”

”Mogao sam postići bolji krug, zasigurno, ali ne mogu reći da je ovo bio loš krug. Svi smo negdje na limitu i pokušavamo izvući maksimum iz bolida, a ovaj zadnji krug je bio blizu toga.”

David Coulthard, koji je održao intervjue nakon kvalifikacija, ga je upitao je li nešto opušteniji sada kada je potvrdio još jedan naslov prvaka, a Hamilton mu je odgovorio:

”Nisam previše slavio zbog ovih uvjeta u kojima se nalazimo. Pripremao sam se za ove preostale utrke koje su vrlo naporne za sve nas, a posebno ove naše ljude u garaži koji će tri tjedna biti na putu. Bila je ovo jedna teška sezona za sve nas, iako se možda to ne čini tako, ali je. Danas smo uspjeli postići ovako dobar rezultat unatoč tome što smo se ipak mogli malo opustiti,” zaključio je Hamilton.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
papaya

Kao i u svemu u životu..uvik dođe netko tko obilježi sport i bude talent vanserijski….u svemu si mi top,ali brate kako se oblacis,za izrigati se…ko neki perkan

Related Posts