Franz Tost: Kvjat je završio četvrti zbog dobre strategije, a ne zbog sreće

Šef momčadi AlphaTauri, Franz Tost, komentira da je razlog fantastičnog četvrtog mjesta Daniila Kvjata uspješna strategija, a ne sreća.

Kvjat je najveći dio utrke proveo na osmom mjestu, a u boks je otišao u kasnoj fazi utrke kada je Max Verstappen odustao iz utrke i pritom izazvao Safety Car. Rus se nalazio iza Sergija Pereza koji je također otišao u boks po nove soft gume.

Ispred se se nalazili Alexander Albon, Charles Leclerc te Daniel Ricciardo koji su odlučili kockati se na starim gumama kako bi dobili poziciju na stazi. U konačnici, Kvjat je obavio fantastičan posao na softu i vrlo brzo preskočio Pereza i Red Bull Alexandera Albona. Lijepim manevrom je preuzeo četvrto mjesto od Charles Leclerca, ali nije išlo pored Daniela Ricciarda.

“Reći ću to ovako, nismo imali sreće već smo donijeli pravu odluku. Ostali su mogli napraviti isto što smo i mi,” kaže Tost.

“Neku jesu, neki nisu. Mi smo profitirali odlukom jer smo bili na sedmom mjestu i završili na četvrtom iza Ricciarda. Da je ostalo još nekoliko krugova, vjerujem da bi (Kvjat) i njega prestigao.”

Tost je također komentirao lijepi potez Kvjata pored Leclerca i borbu s Ferrarijem za šesto mjesto u poretku konstruktora.

“Fantastičan potez. Daniil je bio vrlo dobar i u kvalifikacijama. Sviđa mu se ova staza, veoma je zadovoljan s bolidom i vozio je jako, jako dobro.”

“Ne zanima nas borba protiv Ferrarija. Radimo najbolji mogući posao, na kraju ćemo vidjeti kakav će biti rezultat.”

Uoči vikenda u Turskoj Tost je rekao da neće biti lako, ali da su svugdje brzi.

“Moram reći da imamo prilično dobar bolid jer smo brzi na svakoj stazi od VN Belgije. Svaka je od tih staza bila drugačijih karakteristika, tako da vjerujem da ćemo biti dobri i u Istanbulu.”

“Staza je vrlo zahtjevna, posebno na gumama. Morat ćemo biti oprezni zbog dugih brzih zavoja. Temperature su također vrlo niske, možda bude i kiše,” zaključuje.

 

Related Posts